Blestemul câștigătorilor de la Loto 6/49. Românii care au luat milioane de euro, dar apoi au avut numai probleme

Blestemul câștigătorilor de la Loto 6/49. Românii care au luat milioane de euro, dar apoi au avut numai probleme
Câștigătorii la Loto loviți de blesteme. Nu au mai ajuns să se bucure de bani

Câștigurile ușoare, precum cele de la Loto, de cele mai multe ori se duc exact așa cum apar. Dar nu este numai asta. De ceva vreme există și o legendă a blestemelor căzute asupra celor care au câștigat de fiecare dată la Loto. Cazurile sunt nenumărate, și majoritatea cu motive inexplicabile, de cele mai multe ori.

Câștigurile la Loto sunt blestemate, sau nu

De-a lungul anilor au existat zeci, poate sute de jucători și, implicit, câștigători la Loto 6 din 49 și nu numai. Majoritatea acestor câștiguri, dacă e să analizăm din afară, sunt așa-numitele câștiguri ușoare. Dacă ar fi să ne luăm după o zicală din popor, orice câștig ușor dispare așa cum a venit, am putea spune că este și cazul câștigătorilor la Loto din România.

Ba mai mult, de-a lungul timpului au apărut și povești legate de presupuse blesteme abătute asupra acestora. Unele dintre ele, cu motive inexplicabile, s-au întâmplat, iar cei care au reușit să povestească nu și-au putut explica motivele din spatele acestor evenimente.

Câștigătorii la Loto loviți de blesteme. Nu au mai ajuns să se bucure de bani

Un astfel de caz s-a întâmplat cu cel care câștiga în 2015  la Loto 5/40 339.000 de lei. Cu banii câștigați botoșăneanul Gheorghe Ciubotariu avea să-și cumpere un Volkswagen-ul Touran. Din păcate, în 2016 avea să-și găsească sfârșitul în mașina cumpărată cu banii câștigați.

Un alt caz, întâmplat mult mai devreme, în 1997, îl avea ca protagonist pe un alt jucător și câștigător la Loto. Tot un botoșănean, Dumitru Tărniceru, câștiga în 1997 suma de 130.000 de dolari. În 1999, la aproape doi ani de la momentul fericit, la 47 de ani, Tărniceru avea să moară în urma unui infact miocardic.

Cazuri inexplicabile au avut loc și în alte țări, precum Italia. Aici, la începutul anilor 2000, o familie avea să câștige la Loto o sumă importantă. Dar fericirea nu a durat mult, întreaga familie murind în urma unui accident de mașină.

Alți ghinioniști care au câștigat bani la Loto

În 2003 românii aflau despre cel mai tânăr milionar din România, în persoana lui Daniel Neculai Amariei din Suceava. În acel an suceveanul câștiga 1,3 milioane de dolari. Tânărul avea să folosească câștigurile pentru a le cumpăra fraților săi câte un apartament. Cu restul de bani rămași Daniel Anamariei a făcut investiții în afaceri dubioase. Tânărul pierde banii, ajungând la sapă de lemn.

Tot din Moldova avea să mai apară un câștigător în 2008, mai exact din Iași. Mihai Cazacu câștiga în acel an, la Loto, 3,8 milioane de euro. Din păcate nu a avut parte mult tip de ei. I-ar fi cheltuit pe vile, mașini de lux. Nu s-a bucurat mult timp de lux și opulență, deoarece era arestat pentru conducere sub influența alcoolului, iar firmele deținute de acesta intrau în faliment.

Un alt caz celebrul, venit tocmai din America, îl are ca protagonist pe Martin Toth. În 2000 acesta avea să câștige aproape 5 milioane de dolari la Loto. Numai că, și de-aici începe ghinionul, Toth nu avea să afle acest lucru până în 2001. Decis să demonstreze că el este câștigătorul a hotărât să revendice câștigul, numai că pierde biletul.

Cu toate că a putut să demonstreze că el a fost câștigătorul de drept, nu a  putut intra în posesia banilor. Inclusiv guvernul american și mass-media aemricană au intervenit pentru a i se da câștigurile, dar Martin Toth a rămas fără bani. Justificarea oficialilor loteriei americane era că ar fi trebuit să revendice biletul în termen de 30 de zile de la anunțarea numerelor câștigătoare.

Concluzie

Astfel de cazuri au fost menționate, așa cum spuneam, de-a lungul timpului în presa vremii. Oricum, cu câștiguri mari sau nu, întrebarea există un blestem? încă există. Multe din aceste cazuri pot deveni confirmări ale acestei teorii. Rămâne să vedem ce se va întâmpla și cu cei mai recenți câștigători la Loto.