Bill Gates, vestea așteptată de întreaga omenire. Ce a anunțat acum miliardarul

Bill Gates, vestea așteptată de întreaga omenire. Ce a anunțat acum miliardarul
Bill Gates, reacție fără precedent despre testarea covid. De ce spune că este o risipă totală

Compania farmaceutică AstraZeneca a început deja să producă vaccinul anti coronavirus dezvoltat de Universitatea Oxford, chiar dacă acesta se află încă în teste, a precizat directorul executiv Pascal Soriot, potrivit BBC.

Vaccinurile anti-Covid, o veste așteptată de întreaga omenire

Dacă acest vaccin va trece testele umane, acesta poate fi disponibil chiar în toamnă, compania încercând să realizeze un stoc până atunci.

„Începem să fabricăm chiar acum acest vaccin, astfel încât să-l avem gata de folosit când vom avea rezultatul testelor”, a precizat directorul executiv AstraZeneca.

Compania mai declară că găsește parteneriate pentru producerea a două miliarde de doze.

„Normal, această decizie vine un risc financiar, iar acest risc este ca vaccinul să nu funcționeze. În acest caz, vom arunca toate materialele și vaccinurile fabricate”, a mai afirmat Soriot.

Cum se implică Bill și Melinda Gates

De asemenea, el a mai menționat că AstraZeneca nu va face profit de pe urma vaccinului, iar dacă funcționează, AstraZeneca a decis ca jumătate din dozele produse să ajungă în țările sărace și cele în curs de dezvoltare, mai notează BBC.

Pascal Soriot mai precizează că va avea un rezultat final privind eficacitatea vaccinului AZD1222 până în luna august. În cazul în care răspunsul este pozitiv, compania va încheia parteneriate cu trei mari organizații, dintre care două finanțate de Bill Gates, care să poată asigura o producție în masă a acestui vaccin.

Menționăm că organizațiile sprijinte de Bill și Melinda Gates vor asigura producerea a 300 de milioane de doze până la finalul anului, în cadrul unui contract de 750 de milioane de dolari. A treia organizație, din India, va produce un miliard de doze, dintre care 400 de milioane până la sfârșitul anului 2020.

În țara noastră au fost confirmate, până acum, 20.103 de infecții cu coronavirus. Astfel, autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.316 persoane infectate cu coronavirus. Menționăm că primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI