Bill Gates, reacție fără precedent despre testarea covid. De ce spune că este o risipă totală

Bill Gates, reacție fără precedent despre testarea covid. De ce spune că este o risipă totală

Într-un interviu recent, co-fondatorul miliardar Microsoft, Bill Gates, a descris majoritatea noilor teste de coronavirus care se întâmplă în Statele Unite chiar acum drept „risipă totală”, deoarece durează prea mult timp pentru ca oamenii să primească rezultatele lor.

Bill Gates, reacție șocantă în presa americană

Gates, a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o valoare netă de aproximativ 113,5 miliarde de dolari, a făcut această remarcă în timpul unui interviu acordat celor de la CNBC Squawk Box, care a fost difuzat marți. Întreprinzătorul și filantropul tehnologic a fost întrebat care va fi mesajul său principal pentru președintele Donald Trump, întrucât noile infecții COVID-19 apar în toată țara.

Bill Gates, reacție fără precedent despre testarea covid. De ce spune că este o risipă totală
Bill Gates, reacție fără precedent despre testarea covid. De ce spune că este o risipă totală

„Ei bine, cel mai simplu lucru, care are de-a face cu o asemenea nebunie, este să nu țină pe loc pe cineva pentru că a obținut un test care durează mai mult de 48 de ore pentru a obține rezultatul înapoi. Acest test este o pierdere completă.”, a declarat milionarul

Testarea coronavirusului a fost o problemă în SUA încă din primele zile ale pandemiei, când administrația Trump s-a străduit să amplifice testele la scară largă. Experții în sănătate publică au subliniat în mod repetat că o lipsă timpurie de testare a permis răspândirea unor noi infecții în toată țara relativ nedetectate.

Deși testarea s-a îmbunătățit semnificativ în ultimele luni, oamenii continuă să lupte pentru a fi testate cât mai multe persoane în unele zone ale țării. Între timp, după cum a explicat Gates, deseori durează câteva zile până la mai mult de o săptămână pentru ca oamenii să obțină rezultatele înapoi. Deși indivizii sunt sfătuiți de către profesioniștii medicali să se auto-carantineze în așteptarea rezultatelor lor, acest lucru nu este pus în aplicare.

Bill Gates spune că este o risipă totală

Trump a susținut în repetate rânduri numărul mare de teste efectuate în țară ca un marker al succesului. Cu toate acestea, Statele Unite continuă să fie țara cu cel mai mare număr de infecții și decese din cauza noului virus. În cursul zilei de marți dimineața, țara a confirmat peste 4,3 milioane de infecții și peste 148.000 de decese. Statele Unite au în prezent cea de-a patra cea mai mare rată a mortalității la 100.000 de persoane printre cele mai afectate țări din lume, potrivit unei analize a Universității Johns Hopkins.

”Și tot așa aceste numere despre cât testăm, majoritatea sunt doar o risipă totală. Trebuie să-l recuperezi cât mai curând posibil, pentru ca cineva să-și poată schimba comportamentul, astfel încât să nu infecteze alte persoane. În acest moment, acest lucru, în care aștepți mai mult de trei zile, uneori șapte zile pentru a obține un test, nimeni nu ar trebui să plătească un dolar pentru asta. Este o nebunie ce se  întâmplă, iar țara trebuie să „prioritizeze” pentru a obține rezultatele în termen de 24 de ore, în special în comunitățile cu venituri mici despre care se știe că sunt cele mai expuse riscurilor.”, a spus Gates.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI