Cum vrea Bill Gates să salveze 500.000 de vieți cu o investiție crucială

Cum vrea Bill Gates să salveze 500.000 de vieți cu o investiție crucială
Motivul pentru care Bill Gates a fost arestat. Puțini au știut asta despre el

După ce s-a remarcat în industria computerelor, Bill Gates pariază pe reinventarea toaletelor. Cum arată planul care ar putea salva mii de vieți omenești.

Bill Gates, al doilea cel mai bogat om de pe planetă, pariază pe reinventarea toaletelor. Pentru că, spune el, instalaţii sanitare de bază pot salva o jumătate de milion de vieţi omeneşti. De asemenea pot permite realizarea unor economii de peste 200 de miliarde de dolari.

O nouă abordare cu privire la sterilizarea dejecţiilor umane ar putea evita decesul a aproximativ 500.000 de copii şi economisi 233 miliarde de dolari ca urmare a evitării costurilor asociate cu diaree, holeră şi alte afecţiuni provocate de calitatea nesatisfăcătoare a apei, instalaţiilor sanitare şi igienei, a explicat Bill Gates.

Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a prezentat aproximativ 20 de modele noi de toalete şi instalaţii de procesare a dejecţiilor destinate să elimine patogenii dăunători şi să convertească dejecţiile în apă curată şi în îngrăşăminte.

„Tehnologiile pe care le vedeţi aici sunt cele mai mari progrese în domeniul instalaţiilor sanitare din ultimii 200 de ani”, a declarat Bill Gates cu ocazia Reinvented Toilet Expo.

Bill Gates estimează că piaţa toaletelor reinventate ar putea genera vânzări anuale de şase miliarde de dolari pe an în 2030.

Patronul fundaţie Bill & Melinda Gates Foundation a cheltuit 200 de milioane de dolari în ultimii şapte ani pentru a finanţa cercetări în domeniul instalaţiilor sanitare.

În unele oraşe, mai mult de jumătate din dejecţiile umane ajung în mediul înconjurător fără a fi tratate. Fiecare dolar investit în instalaţii sanitare generează beneficii economice globale în valoare de aproximativ 5,5 dolari, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Pe măsură ce adoptarea acestor toalete multiple va creşte şi costurile vor scădea. Astfel, va deveni disponibilă o nouă categorie de toalete reinventate destinate gospodăriilor individuale, conform fundației Bill & Melinda Gates.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI