Bilanțul negru al tragediei de la Crevedia: doi morți și 56 de răniți. Klaus Iohannis cere o anchetă urgentă

de: Ioana Bucur
27 08. 2023

Duminică dimineața, autoritățile au prezentat un nou bilanț al tragediei de la Crevedia. Două persoane și-au pierdut viața și alte 56 au fost rănite. Victimele au fost transportate de urgență la spital, în unele cazuri s-a decis transferul în unități medicale din străinătate. Președinele României, prima reacție în urma exploziilor. Klaus Iohannis cere o anchetă de urgență.

Primul bilanț al tragediei de la Crevedia

Update, duminică, 27 august, ora 12:35. Bilanțul tragediei de la Crevedia crește. Raed Arafat a anunțat că a fost confirmat un nou deces. Este vorba chiar despre soția bărbatului care a murit în urma unui infarct. Femeia era internată la Spitalul Floreasca din Capitală, cu arsuri pe 95% din suprafața corpului.

Știre inițială:

A fost o noapte de coșmar pentru echipele de salvatori și pentru oamenii din Crevedia. Duminică dimineața, autoritățile au anunțat un prim bilanț al tragediei. O persoană și-a pierdut viața și alte 57 a fost rănite. Dintre victime, 43 sunt cadre MAI, este vorba despre 39 pompieri, doi polițiști si doi jandarmi.

La momentul raportării, 54 persoane erau internate în diverse secții ale unităților sanitare, zece dintre acestea fiind intubate.

”La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a ministrului afacerilor interne, Cătălin Predoiu, a fost constituită o celulă de criză, care a reunit și reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Pe lângă aspectele operaționale destinate gestionării optime a acestei situației complexe, au fost operaționalizate și două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița au putut afla informații despre starea celor afectați de acest nefericit eveniment.

Urmare acestui eveniment, a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși.

Astfel, primii pacienți vor fi transferați cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze și altele, în vederea efectuării intervențiilor medicale de specialitate”, au transmis autoritățile.

Te-ar putea interesa și: Cine este jurnalistul rănit în explozia de la Crevedia. A avut nevoie de intervenția medicilor

Foto: Profimedia

Klaus Iohannis, prima reacție

La scurt timp după producerea tragediei de la Crevedia, președintele Klaus Iohannis a transmis că este îndurerat și a cerut demararea rapidă a unei anchete ce să scoată la lumină eventualele nereguli ce au dus la producerea acestor explozii.

”O nouă tragedie a zguduit în această seară România şi sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime.

Transmit condoleanţe familiilor îndurerate şi le urez însănătoşire grabnică celor răniţi.

În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectaţi tot sprijinul necesar şi să le facilităm accesul la tratament în regim de urgenţă. De îndată ce situaţia din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea şi regulile au fost încălcate.

Solicit autorităţilor luarea de măsuri urgente pentru cei răniţi astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, a scris Iohannis pe Facebook.

Foto: Profimedia

Te-ar putea interesa și: Momentul groaznic în care a avut loc a doua explozie la stația GPL din Crevedia. Funcționa și ilegal VIDEO