Bicicleta lui Klaus Iohannis costă o avere! A fost adusă direct din Germania și românii doar visează la ea

Bicicleta lui Klaus Iohannis costă o avere! A fost adusă direct din Germania și românii doar visează la ea
Bicicleta președintelui, una la care românii doar visează

Bucureștenii l-au putut vedea în acesată dimineață pe Klaus Iohannis pe bicicletă, mergând spre Palatul Cotroceni. Demersul președintelui se vrea a fi un mesaj ecologic pentru toți românii. Numai că bijuteria cu care a putut fi văzut președintele este una la care românii doar visează.

Bicicleta președintelui, una la care românii doar visează

În această dimineață Președintele Klaus Iohannis a decis să meargă spre Palatul Cotroceni pedalând pe bicicletă. Mesajul, unul ecologic, i-a surprins pe bucureșteni. Pe tot parcursul traseului de la Vila Lac spre Cotroceni a fost unul bine supravegheat de ofițerii SPP.

Românii au putut admira bicicleta președintelui, dar puțini și-ar putea-o permite. Bicicleta, de producție germană, este produsă de cei de la Cube, iar prețul este unu pe măsură. Conform site-ului producătorului bicicleta ar costa nici mai mult nici mai puțin, decât 9.500 de lei, o adevărată avere. Dar, având în vedere că vorbim de Klaus Iohannis, nimic nu este scump când vine vorba de domnia sa.

Klaus Iohannis implicat în proiecte ecologice

Demersul din această dimineață făcut de Klaus Iohannis face parte din programul ecologic ”Vinerea Verde”. Este vorba de un demers ce-și dorește să sensibilizeze opinia publică românească cu privire la poluarea mediului.

Campania a fost demarată în martie, anul acesta, sub patronatul Ministerului Mediului. Proiectul, sub sloganul „OPRIȚI! Astăzi mașina stă liniștită”, încurajează utilizarea alternativă a transportului de către lucrătorii din instituțiile publice. Scopul fiind acela de a reduce poluarea și emisiile de carbon.

”Vinerea verde” propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să ajungă la locul de muncă în ultima zi lucrătoare pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun și astfel să renunțe, pentru o zi, la vehiculul lor personal, conform Agerpres. De altfel, după ce a ajuns la Palatul Cotroceni, inclusiv Klaus Iohannis a vorbit despre această campanie, declarând:

”M-am alăturat campaniei Vinerea Verde care a început acum câteva săptămâni și pe care o găsesc foarte bună. Orașele noastre sunt extrem de aglomerate mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau chiar să meargă pe jos. Mersul pe bicicletă este foarte sănătos.

Te miști mult mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală. Evident că o alternativă poate fi luată în seamă este transportul în comun. Merită fiindă astfel vom reduce poluarea și întreaga mișcae în oraș va fi mai relaxată și mai placută”, declara astăzi Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI