Bicarbonatul de sodiu în grădină. Iată 5 beneficii

de: Claudiu Surmei
02 06. 2019

Bicarbonatul de sodiu pote fi folosit și în grădină, întrucât are mai multe beneficii decât ți-ai putea imagina. Acest produs este bun nu doar pentru gătit, igienă personală și curățenie. Este extrem de benefic în grădina de legume din mai multe motive și este și foarte ieftin.

Bicarbonatul de sodiu în grădină. Ce trebuie să știi

Poți folosi bicarbonatul de sodiu în grădină ca pe un spray împotriva mucegaiului alb, care este foarte dăunător pentru multe plante, printre care vița de vie, castraveți și trandafiri. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de bicarbonat în 4 litri de apă și să adaugi o lingură de ulei vegetal și una de detergent de vase. Apoi torni conținutul într-un recipient cu pulverizator și stropești plantele.

Bicarbonatul de sodiu te scapă și de omizile din grădină. Îl poți presăra pe varză pentru a ține dăunătorii la distanță. Dacă insectele au mâncat deja din legumele tale, poți să pui făină și praf de copt pe ele, iar insectele vor muri la o zi după ce vor consuma amestecul.

Scapă de buruieni folosind bicarbonat de sodiu

Dacă pe potecă sau prin crăpături au apărut buruieni, poți scăpa de ele dacă pui deasupra lor un strat gros de bicarbonat de sodiu. Astfel, vei împiedica germinarea și vei avea o grădină frumoasă, fără buruieni. Trebuie să știi că înainte de a aplica stratul de bicarbonat, trebuie să uzi zona respectivă. Ai grijă să nu presari și pe plantele bune, întrucât acestea vor fi distruse.

Poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a curăța fructele și legumele, aceasta fiind una dintre cele mai eficiente metode de a îndepărta murdăria. Umezește un burete în apă, pune bicarbonat și freacă ușor legumele și fructele, dar nu uita să le clătești foarte bine ulterior.

Dacă dorești să pui o plantă într-un ghiveci, presară puțin bicarbonat de sodiu pe fundul vasului înainte de a pune pământul de flori înăuntru. Astfel, ve preveni apariția mucegaiului alb. În plus, dacă pui 5 linguri de bicarbonat în 2 litri de apă, la care adaugi 100 de mililitri de oțet, poți pulveriza amestecul pe frunzele copacilor pentru a scăpa de țânțari.