05 iun. 2020 | 10:46

Bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet. Rețeta perfectă pentru curățenie. Trucul care nu dă greș

Știri generale
Bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet. Rețeta perfectă pentru curățenie. Trucul care nu dă greș
Bicarbonat de sodiu amestecat cu oțet. Rețeta perfectă pentru curățenie

Ai nevoie de un ajutor în lupta cu murdăria de pe vase sau suprafețele din locuința ta și ești sătulă de chimicalele din comerţ? Acum e simplu să faci „curățenie bio“ în toată casa cu doar două ingrediente: bicarbonat de sodiu și oțet.

Bicarbonat de sodiu și oțet: arme bio împotriva murdăriei 

Dacă vrei ca podelele să strălucească cu un minim de efort, atunci iată ce trebuie să faci: adaugă în găleata pentru mop o ceașcă de bicarbonat de sodiu și un strop de oțet. Înmoaie mopul în soluția obținută, sau chiar un burete, și lustruiește suprafețele dorite. Dacă vrei să eviți apariția petelor, poți amesteca câteva picături de lămâie cu bicarbonat.

În cazul în care bucătăria ta a fost „atacată“ de pete de grăsime, pentru a scăpa de ele tot ce trebuie să faci este să prepari o pastă de bicarbonat de sodiu, sare și săpun lichid de vase. Lasă amestecul să acționeze pe pată cel puțin cinci minute, după care freacă cu un burete abraziv și sterge cu o lavetă sau o cârpă curată.

Ajutându-te de aceste ingrediente poți curăța chiar și oalele și tigăile în care ai gătit. Tot ce trebuie să faci este să le lași la înmuiat în apa cu detergent de vase și două lingurițe de bicarbonat de sodiu preț de cincisprezece minute.

Ieftin și bun. A curățat chiar și Statuia Libertății

Pentru a face gemurile și oglinzile să strălucească, gospodinele trebuie să știe următorul truc: o linguriță de bicarbonat de sodiu și una de vin alb sunt soluția. Cele două măsuri se adaugă într-o cană de apă caldă și se toarnă într-un recipient cu pulverizator. Soluția se agită bine, după care se șterge cu o cârpă uscată de pe suprafața geamurilor.

Dacă întâmpini dificultăți în curățarea cuptorului din bucătărie, tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat de sodiu pe suprafețele murdare, să adaugi apă și să lași amestecul să acționeze peste noapte.

Partea cea mai bună e că aceste ingrediente nu sunt deloc greu de procurat, și sunt ieftine. Le puteți cumpăra dintr-un supermarket sau chiar din magazinul din colț. Chiar dacă pare de necrezut, bicarbonatul de sodiu a fost folosit în 1986 pentru a curăța și restaura Statuia Libertății.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Ioana State: Aveam 200 de lei și mâncam de 300. Cum a ajuns celebră și bogată
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Serviciu militar obligatoriu, din nou în România? „Se renunţă la tot ceea ce ţine de viaţa de zi cu zi”
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro