17 feb. 2024 | 20:00

Bibeloul peşte din perioada comunismului se cumpără cu sute de lei de pe internet. Sigur îl mai găseşti prin vechile biblioteci

Diverse
Bibeloul peşte din perioada comunismului se cumpără cu sute de lei de pe internet. Sigur îl mai găseşti prin vechile biblioteci
Produsele sunt la mare căutare pe internet

Românii au ajuns să facă bani frumoși din vânzarea obiectelor de vremea lui Nicolae Ceaușescu. În fiecare casă se regăseau bibelouri din porțelan sau sticlă, care erau puse la loc de cinste. Acum, însă, aceste lucruri au fost scoase la vânzare pe site-urile de specialitate. Bibeloul peşte din perioada comunismului a ajuns să se cumpere chiar și cu câteva sute de lei.

Cu cât se vinde pe internet celebrul peşte din sticlă de pe vremea lui Ceaușescu

Pe site-urile celebre de vânzare din România s-au înmulțit anunțurile care propun diverse obiecte din perioada comunistă. Bibelourile din porţelan și sticlă sunt printre cele mai căutate de colecționarii nostalgici care vor să-și amintească de traiul de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Aceste obiecte decorative erau nelipsite din vitrinele românilor în anii de dinainte de Revoluţie.

Este iar la mare căutare

Vedeta este bibeloul pește, care se vinde acum cu prețuri pornind de la 250 de lei în sus. În perioada lui Ceaușescu, obiectul se regăsea în orice locuință.

Așezat la loc de cinste, pe televizor, neapărat pe un mileu, peștele din sticlă sau porțelan trona în sufragerie. Culorile lui erau diferite, cele mai multe fiind aprinse. După Revoluție, mulți oameni au ales să-l arunce din case, pentru că nu mai era la modă. Culmea, în 2024, unii români se pare că l-ar vrea înapoi.

Prețurile nu sunt deloc mici

Așadar, dacă vă doriți un asemenea obiect în zilele de astăzi, trebuie să știți că îl găsiți pe site-urile de vânzări. Pentru că multe dintre aceste obiecte s-au păstrat într-o stare foarte bună, și prețul lor este unul ridicat.

Citește și: Bijuteria restaurată din Bucovina pe care trebuie să o vizitezi. Cât costă biletele pentru copii și adulți

Un bărbat vinde pe Olx un pește bibelou de sticlă din perioada comunismului. Peștele are 32 de cm, nu prezintă zgârieturi și este în stare perfectă. Prețul de vânzare este de 280 de lei. Însă bibelourile pește se vând și cu 550 de lei, în funcție de dimensiunea lor.

sursa foto: OLX

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Copacul care vă schimbă viața. Aduce sănătate și prosperitate
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SCENA ARTISTICĂ este în doliu. A încetat din viață un nume cu adevărat de legendă
Capital.ro
Rugăciune către Sfântul Apostol Toma. Se citește în prima duminică de după Paște
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro