Bianca Andreescu, spre o nouă carieră. Decizie surpriză a jucătoarei canadiene cu origini românești

Bianca Andreescu, spre o nouă carieră. Decizie surpriză a jucătoarei canadiene cu origini românești
Bianca Andreescu a fost măcinată de accidentări, dar oferă lecții de tenis pe platforma TopCourt, ca și Simona Halep

Bianca Andreescu, spre o nouă carieră. Fosta câștigătoare de la US Open în 2019 a avut una dintre cele mai abrupte căderi în ierarhia mondială. Cândva număr 4 mondial, canadianca cu origini românești a ajuns tocmai pe locul 46 WTA. Chinuită de accidentări, Bianca Andreescu a ratat tot sezonul 2020, iar în acest an nu a reușit decât o finală, la Miami. Dar jucătoarea de 21 de ani se pare că și-a găsit deja o nouă vocație, cea de scriitoare.

Bianca Andreescu, spre o nouă carieră

Bianca Andreescu, spre o nouă carieră. Campioana de la US Open din 2019 a fost varianta canadiană a Emmei Răducanu, dar cu 2 ani înaintea acesteia. Bianca s-a născut în Canada, dar are ambii părinți originari din România. A cucerit Grand Slamul american la 19 ani și a ajuns până pe poziția a 4-a în ierarhia mondială.

Din acel moment, Bianca Andreescu s-a confruntat numai cu probleme. Probleme medicale grave, la genunchi și talpă, au apărut chiar la Turneul Campioanelor din 2019. Acestea au forțat-o să rateze întreg sezonul 2020, Bianca Andreescu absentând 15 luni din circuit.

La revenire, la începutul lui 2021, Bianca ocupa încă locul 8 WTA. Dar actualul sezon nu a fost deloc grozav, fiind și el plin de accidentări. Canadianca a ajuns într-o singură finală, la Miami, unde a fost nevoită să abandoneze în setul secund al meciului cu Ashleigh Barty, liderul mondial. Iar coborârea ei până pe locul 46 WTA n-a mai fost decât o problemă de timp.

Decizie surpriză a jucătoarei canadiene cu origini românești

Bianca Andreescu a decis, în schimb, să scrie o carte. Ea a semnat un contract cu faimoasa editură Penguin&Random House, una dintre cele mai mari din lume, pentru o carte de copii. Volumul, care se numește „Bibi’s Got Game” (n.r. – „Bibi are meci”), va avea lansarea la finalul lunii mai a anului viitor.  Anunțul a fost făcut de Bianca Andreescu printr-o postare pe contul său de Twitter.

Scriu propria mea carte! Acesta a fost dintotdeauna un vis al meu! Abia aștept să fie gata!”, a anunțat, entuziasmată, Bianca Andreescu.

Povestea eroinei scrierii, Bibi – care e porecla reală a Biancăi – este un alter-ego de-al campioanei canadiene. După cum se arată și în prezentarea de pe site-ul editurii, cartea este inspirată din fapte reale din viața Biancăi Andreescu, cu referire la copilăria petrecută la Pitești, unde a și început să joace tenis. Condițiile jalnice de pregătire din România i-au determinat pe părinții Biancăi să revină în Canada, unde aceasta a putut să-și valorifice talentul.

De altfel, despre Bianca Andreescu, Ion Țiriac, patronul turneului de la Madrid declara că „nu a avut mingi de tenis și nici teniși la Pitești”

Bianca Andreescu s-a mutat de la Pitești în Canada și îți câștigă US Open. De ce? La Pitești, în era modernă, după 1990, n-a avut mingi de tenis și n-a avut teniși! Atunci, ne uităm cu toții în oglindă și spunem: „Ce-am păcătuit, oare?””, a spus Ion Țiriac la emisiunea „Rețeaua de Idoli”.

Ca și Simona Halep, Bianca Andreescu a devenit „profesoară de tenis”. Ea oferă lecții online pe platforma TopCourt.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI