Bebeluș mort în chinuri groaznice la două zile după naștere. Părinții îndurerați cer să se facă dreptate

Bebeluș mort în chinuri groaznice la două zile după naștere. Părinții îndurerați cer să se facă dreptate
Bebeluș mort în Slatina

Tragedie imensă în Olt, acolo unde o mămică a născut o fetiță cu probleme grave de sănătate. Chiar dacă nimeni nu prevestea un asemenea necaz, sistemul medical românesc i-a răpit micuței orice șansă la viață. Părinții distruși de durere nu vor avea liniște până când nu vor afla cine este de vină pentru drama pe care o trăiesc.

Bebelușul a primit o notă mică la naștere

Sunt tineri și se bucurau nespus de tare că familia urma să se completeze cu o fetiță ce avea să le aducă lumină și veselie în casă. Pe data de 7 ianuarie, viitoarea mămică s-a internat de urgență la Spitalul Județean de Urgență din Slatina.

Pentru că situația părea să se complice, medicul care s-a ocupat de femeie pe parcursul sarcinii a decis să-i facă de urgență operație de cezariană.

Fetița s-a născut cu probleme mari de respirație, astfel că medicii i-au dat nota opt la naștere, fiind transferată la secția de Terapie pentru nou născuți. Părinții au fost informați că micuța este bine și că starea sa de sănătate este stabilă

„Ba ne-au spus că nu are nimic, ba că este stabil”, a spus tatăl copilului, pentru observatornews.ro.

Pentru o perioadă de timp, familia nu a mai primit nicio veste despre micuța lor, moment în care s-au alarmat și mai tare. La un moment dat, medicii le-au spus că un bebeluș are probleme de sănătate, dar nu au specificat care.

„Mi s-a spus că unul dintre bebeluşi este cu probleme. Şi eu ca mamă chiar am simţit chestia asta. I-am spus soţului sigur este copilaşul nostru”, a declarat mama bebeluşului.

După două zile de la naștere, starea de sănătate a copilei s-a agravat, astfel că medicii spitalului din Slatina au decis ca micuța să fie transferată la un spital cu aparatură mai performantă. Din păcate, aceste eforturi au fost în zadar, căci timpul trecea în defavoarea micuței, iar spitalele refuzau pe rând să o primească.

Șase spitale au refuzat transferul, până în momentul în care s-a găsit un loc disponbil la Spitalul Sfântul Pantelimon din București.

Transferul micuței s-a făcut cu mare întârziere

Părinții au întâmpinat o altă problemă și în acest caz. În loc ca transferul fetiței să se desfășoare în timp rapid, unitatea de transfer neonatal din Capitală a decis să se trimită o unitate de terapie intensivă pentru transferul copilei tocmai de la Câmpina.

„Nu înţeleg de ce de la Câmpina, şi nu de la Craiova, care este mai aproape”, a declarat Radu Ene, director medical Spitalul Judeţean Slatina, pentru observatornews.ro

Întrebat dacă viața fetiței ar fi putut fi salvată în cazul în care lucrurile se mișcau mai repede, iar transferul s-ar fi efectuat rapid, directorul spitalului a oferit un răspuns ambiguu: “Este foarte greu de spus„.

Familia se află în stare de șoc și dă asigurări că va face dreptate în acest caz. Părinții îndurerați au depus plângere la poliție și urmează să urmeze toate demersurile necesare pentru aflarea adevărului.

„Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, fiind dispusă efectuarea necropsiei nou-născutului”, a transmis Alexandra Dicu, de la IPJ Olt.

În urma efectuării necropsiei, reprezentanții spitalului au arătat că toate manevrele efectuate în vederea salvării micuței au fost conforme cu protocolul medical, nefiind identificată nicio eroare medicală. Cazul va rămâne în atenția Poliției, urmând a fi analizat și de DSP Olt.