Bebe Cotimanis, scandal în prag de pensionare. De ce a fost suspendat actorul

Bebe Cotimanis, scandal în prag de pensionare. De ce a fost suspendat actorul
Bebe Cotimanis, scandal în prag de pensionare. De ce a fost suspendat actorul

Sunt ape tulburi în lumea teatrului românesc, iar protagoniștii sunt Bebe Cotimanis și Nicolae Poghirc, managerul Teatrului ”Alexandru Davila” din Pitești. Chiar dacă au fost prieteni buni, la vârsta pensionării, aceștia se dușmănesc de moarte.

Bebe Cotimanis, scandal în prag de pensionare

Actorul îl acuză că a vrut să îl pensioneze, dar și că i-a suspendat un spectacol, în timp ce Poghirc îl suspectează că vrea să îi ia funcția. În loc să se bucure de liniște la pensie, Bebe Cotimanis, în vârstă de 65 de ani are parte de zile grele la Teatrul ”Alexandry Davila”, unde este angajat cu contract de muncă din anul 2017. Chiar de atunci a întâlnit-o pe actrița Iulia Dumitru, o tânără cu care și-a ”tradus” soția, împreună cu care a avut o căsnicie de 17 ani. Acum, situația este una de doliu între celebrul actor și managerul teatrului, cu care, mulți ani a fost în relații de prietenie.

Între ei, spiritele s-au încins chiar în contextul încetării contractului de muncă al actorului, odată cu împlinirea vârstei de 65 de ani, luna trecută, cât și în apropierea încheierii noului contract de management al lui Poghirc. Managerul se teme că Bebe Cotimanis i-ar ”sufla” postul, astfel că ar fi încercat să-i bage bețe în roate. Artistul acuză că Poghirc i-a suspendat un spectacol și că a încercat să-l pensioneze cu forța.

Nicoale Poghirc
Nicoale Poghirc

„Dânsul mi-a dat o notă prin care mă scoate la pensie, considerând că n-are nevoie Teatrul «Davila» de Cotimanis. Are nevoie de Poghirc, probabil, mai mult (n.r. – râde). Trebuie să mă duc să semnez încetarea contractului. N-am de gând să mă duc, până una-alta. Oricum, e un audit pe teatru acum, sper să iasă bine dl. şef-general. (…) Mi-a suspendat spectacolul la Teatrul Naţional. Am avut «Old Love-ul» luat prin impresar de la teatrul nostru şi 400 de persoane au fost trimise acasă de la TNB, sala era arhiplină. Domnul manager a mărit de la 5-7 milioane (de lei vechi – n.r.), cât lua teatrul pe fiecare spectacol, la 120 de milioane (de lei vechi – n.r.), ca să nu poată fi jucat spectacolul, după ce s-a vândut”, a povestit Cotimanis, potrivit Jurnalul de Argeş.

Ce spune Nicolae Poghirc

Nicolae Poghirc, căruia îi expiră contractul pe 27 martie, a spus că lumea nu a prea venit la spectacolele în care a jucat Cotimanis și că actorul a absentat de la anumite activități ale teatrului.

„Eu sunt cel care l-a adus pe Cotimanis la Piteşti şi l-am adus pentru că are notorietate. (…) E un actor cu notorietate. S-a dovedit şi aici, deşi n-am avut săli arhipline de fiecare dată, cu toată notorietatea pe care o are, n-am reuşit să umplem sălile. Dar, indiscutabil, actul artistic şi vizibilitatea teatrului au crescut, dar şi prin participarea lui în cadrul proiectelor noastre. În ultima vreme n-a mai vrut să vină la castinguri, audiţii, la întâlniri cu regizorii, a refuzat să mai intre în spectacole noi, deşi noi l-am invitat. A fost pus la avizier, a fost chemat la întâlniri cu regizorii, să intre în noi spectacole, noi producţii, dar nu s-a prezentat. De altfel, cred că în ianuarie a avut o absenţă nemotivată tocmai pe acest subiect, că nu s-a prezentat la o întâlnire cu regizorii, programată şi afişată la avizier. Asta a fost ultima”, a spus și Poghirc pentru Jurnalul de Argeş.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI