Beatrice Mahler, un nou avertisment înfiorător despre infecția cu Covid-19. Ce se întâmplă cu pacienții în ultimele zile ale bolii

Beatrice Mahler, un nou avertisment înfiorător despre infecția cu Covid-19. Ce se întâmplă cu pacienții în ultimele zile ale bolii
Beatrice Mahler, semnal de alarmă cu privire la noi simptome covid-19

Managerul de la “Marius Nasta” a transmis un avertisment înfiorător cu privire la apariția unor noi simptome ale infecției cu Covid-19, mult mai târziu decât până acum. Medicul Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă pentru toate persoanele care se infectează cu noul coronavirus, recomandându-le atenție sporită asupra evoluției bolii.

„S-a schimbat boala”

Medicul Beatrice Mahler a vorbit despre noile simptome întâlnite în rândul pacienților cu Covid-19. Aceasta a explicat că aceste forme de evoluție a bolii nu au existat anul trecut, însă nu se știe motivul pentru care situația a luat o întorsătură drastică.

Dacă până acum, mulți pacienți se prezentau la spital la mijlocul perioadei de debut a bolii, acum, bolnavii vin la spital în stare gravă în a douăsprezecea zi, moment în care mulți pacienți se consideră deja vindecați.

S-a schimbat boala, din punctul meu de vedere. La cazurile care au forme de evoluţie severă – pentru că şi aici avem o parte din pacienţii care sunt infectaţi care au această evoluţie – ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen.

Sunt foarte puţini pacienţi care au acest tip de evoluţie în momentul în care simptomatologia apare. Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluţie către formă critică, acel procent de 5%.

În acest moment avem o categorie de pacienţi care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturaţii normale la domiciliu şi care ajung la finalul perioadei, când le scade saturaţia şi se simt rău, să vină la spital şi care au nevoie de o concentraţie foarte mare de oxigen şi admisie extrem de rapidă spre o soluţie de ventilaţie.

Şi sunt mulţi, avem între 8 şi 10 pacienţi pe care îi îngrijim pe secţie împreună cu medicul de terapie intensivă, situaţie pe care nu am avut-o anul trecut”, a relatat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Problemele trombotice în rândul pacienților sunt frecvente

Medicul de la “Marius Nasta” subliniază situația critică a pacienților care dezvoltă complicații trombotice, extrem de mulți spre deosebire de anul trecut. Beatrice Mahler relatează faptul că evoluția bolii pacienților este foarte rapidă, medicii fiind nevoiți să anunțe decesul pacienților la scurt timp după ce aceștia anunțaseră familiile că rudele lor se află în stare bună.

„Sunt extrem de importante complicaţiile trombotice şi multiple. Anul trecut aveam insuficienţe renale, aveam insuficienţa respiratorie, dar complicaţiile trombotice nu erau atât de multe în secţie.

Acum avem pacienţi care aparent au evoluţie bună, transmiţi familiei că merge bine, că în câteva zile s-ar putea să meargă acasă şi la un moment familia primeşte un telefon că a decedat şi nu înţelege ce se întâmplă. Aşa se întâmplă când pacientul face brusc un tromboembolism pumonar. Cu toate manevrele pe care încerci să le faci, moartea este iminentă”, a adăugat medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI