24 mai 2021 | 12:08

Beatrice Mahler, despre pericolul în care se află mii de pacienți: „Avem efecte secundare ale pandemiei”

Sănătate
Beatrice Mahler, despre pericolul în care se află mii de pacienți:
Beatrice Mahler, avertisment cu privire la efectele pandemiei Sursă foto: Inquam Photos/Virgil Simonescu

Medicul Beatrice Mahler vine cu informații noi referitoare la efectele negative ale pandemiei, dar în același timp, aduce vești bune cu privire la scăderea numărului de cazuri Covid-19. Potrivit managerului de la „Marius Nasta”, mai multe categorii de pacienți au de suferit în urma lipsei de tratament pentru afecțiunile deja existente, motiv pentru care, atenția medicilor și a autorităților trebuie să se îndrepte urgent către aceste cazuri.

Ce se întâmplă în secția ATI de la „Marius Nasta”

După o îndelungă perioadă de avertismente și supraaglomerare a secțiilor de Terapie Intensivă, medicul Beatrice Mahler le oferă românilor informații îmbucurătoare cu privire la cazurile de Covid-19. Potrivit renumitului medic, secția ATI găzduiește în prezent un număr de șase pacienți, ceea ce înseamnă că luminița de la capătul tunelului începe să se întrevadă.

Pe de altă parte, managerul d ela „Marius Nasta” trage un semnal de alarmă atunci când vine vorba de pacienții cu boli grave, dar care până acum, nu au putut di internați și tratați în spitale din cauza lipsei locurilor.

Beatrice Mahler avertizează cu privirea la creșterea numărului de pacienți cu boli precum tuberculoză și cancer pulmonar, care au nevoie urgentă de atenția medicilor specialiști.

„Lucrurile sunt foarte bune, aș putea spune. În acest moment, în „Marius Nasta”, în secția de Terapie Intensivă Covid sunt șase pacienți. De asemenea, numărul de pacienți care se internează cu Covid este tot mai mic.

Sper ca lucrurile să continue în această direcție și impactul pe care îl are această boală asupra nevoii de spitalizare a persoanelor infectate să fie tot mai mic, astfel încât direcționarea serviciilor de sănătate să fie către alte categorii de pacienți care au cu adevărat nevoie sau tot mai multă nevoie de internare în spital, pentru că avem efecte secundare ale pandemiei, avem cazuri de tuberculoză în creștere, avem pacienți cu cancere pulmonare care ajung târziu să fie diagnosticați.

Pentru ei, trebuie să creștem disponibilitatea medicilor”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta, duminică, la B1 TV.

Cât de importantă este vaccinarea populației

Beatrice Mahler le recomandă cetățenilor să se vaccineze în număr mare, în toate zonele țării, astfel încât, presiunea din sistemul sanitar să dispară, iar medicii să se poată concentra asupra acestor cazuri grave cu care se confruntă semenii noștri.

“Nu o putem face decât dacă persoanele care au nevoie de vaccin înțeleg că este o soluție pentru noi imunizarea și, practic, decompresiunea sistemului de sănătate și a spitalelor, astfel încât noi, cei care suntem acolo, să putem să ne ocupăm și de alte categorii de pacienții. (…)

Sunt convinsă că, dacă menținem actualul ritm de scădere a numărului de infectări și vom convinge, și vom ajunge cu campania de vaccinare în toate zonele în care accesul la servicii de sănătate este mai dificil, lucrurile vor merge într-o direcție bună”, a adăugat medicul.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Ea este femeia de 60 de ani, care a câștigat Miss Universe Buenos Aires. A spulberat toate stereotipurile şi a cucerit inimile tuturor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro