Beatrice Mahler, apel disperat cu privire la evoluția negativă a unei paciente Covid de 21 de ani „A venit de două zile și azi a trecut prin primul stop cardiac”

Beatrice Mahler, apel disperat cu privire la evoluția negativă a unei paciente Covid de 21 de ani „A venit de două zile și azi a trecut prin primul stop cardiac”
Beatrice Mahler, manager Marius Nasta Sursă foto secundară: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, medicul Beatrice Mahler, a transmis în urmă cu puțin timp un nou avertisment cu privire la formele grave cauzate de infecția cu Covid-19. Aceasta a povestit cu mare regret cazul unei tinere de 21 de ani, care a suferit un stop cardio-respirator la două zile după internare. În plus, specialistul explică cât de grea este povara de a decide cu privire la pacientul care are nevoie mai mare de îngrijiri la Terapie Intensivă, având în vedere criza sanitară actuală.

“O tânără fără cormobidități importante”

Medicul Beatrice Mahler a fost o prezență publică încă de la începutul pandemiei, transmițând mesaje de interes national cu privire la evoluția cazurilor de Covid-19. Din păcate, în valul patru, mai mult ca niciodată, specialistul a tras mai multe semnale de alarmă, fiind cel mai agresiv val pandemic de până acum.

Recent, aceasta a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în spitalul pe care îl conduce, după ce o tânără de 21 de ani a fost la un pas de moarte din cauza evoluției nefaste a infecției cu Covid-19.

Din păcate, este vorba despre o pacientă care a suferit un stop cardio-respirator la doar două zile de la internare. Singurele probleme cu care s-ar fi confruntat tânăra ar fi fost obezitatea.

„Sunt extrem de marcată de evoluția unei tinere de 21 ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu știm care va fi evoluția ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidități importante, în afară de obezitate, și care cu siguranță nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieții ei”, a declarat dr. Mahler luni, la Digi24.

Beatrice Mahler, apel către cetățeni

Cu această ocazie, managerul de la “Marius Nasta” face apel încă o dată la responabilitatea cetățenilor cu privire la modul de acționare, imediat după infectare. Beatrice Mahler susține că prezentarea la un medic este esențială pentru a preveni o situație în care orice intervenție medicală să fie tardivă.

„Prin urmare, este extrem de important, indiferent de vârstă, atunci când avem simptomatologie COVID, să luăm legătura cu medicul de familie sau, dacă el nu poate răspunde la telefon, să ajungem într-o unitate medicală.

Pentru că, deși soluțiile terapeutice sunt funcționale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanțial, un ajutor care depășește orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-și administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie…. sunt situații care, din păcate, duc la agravare și impun prezentarea urgentă într-un spital”, a mai arătat medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI