BBC Londra: „De ce atât de mulți oameni pleacă din capitala britanică?”

BBC Londra: „De ce atât de mulți oameni pleacă din capitala britanică?”
Foto: Visitlondon.com

Londra rămâne o economie de succes, nu doar în comparație cu restul Marii Britanii, ci și cu alte orașe internaționale. În ultimul deceniu, economia metropolei s-a extins cu o cincime. Mai multe magazine, restaurante și baruri s-au deschis pentru deservi locuitorii.

Ca urmare, populația Londrei și zona urbană din jurul acesteia au crescut semnificativ, majorându-se cu 1,1 milioane între 2008 și 2017 până la 10 milioane de persoane.

În ciuda acestei povești de succes, nu totul merge „ca la carte”.

Mulți oameni se apucă se împachetat și fug din capitală pentru o altă zonă din Anglia și Țara Galilor. Numărul celor care părăsesc Londra e mai mare decât cel al persoanelor care se îndreaptă spre metropolă, arată BBC.

În ultimul deceniu, mai mult de 550 000 de britanici au părăsit Londra, potrivit analizei publicate de BBC News.

Ca la Londra, și în New York. Ce categorii de vârstă părăsesc marile orașe

Această tendință nu este specifică Londrei, poate fi observată în multe orașe mari din SUA, inclusiv New York, Miami, Chicago și Los Angeles.

Un număr mare de persoane cu vârste între 20 și 30 de ani din toate colțurile țării se mută la Londra., atrași de oportunitățile de angajare.

Însă, în cazul celorlalte grupuri de vârstă, locuitorii sunt mai degrabă atrași să plece, potrivit BBC.

În ciuda plecărilor, populația Londrei se înmulțește ca urmare a doi factori. Primul, rata natalității.  În Londra s-au născut cu 790 de mii de oameni mai mulți decât a murit între 2009 și 2017.

Al doilea factor este imigrația internațională. A existat o creștere de 860 000 de persoane (imigranți) între 2009 și 2017, mai mult de jumătate provenind din Uniunea Europeană. Datele disponibile până în 2017 arată că 3,6 milioane de persoane care locuiau în Londra s-au născut în străinătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI