Băutura preferată a lui Traian Băsescu s-a aflat. Ce consuma cel mai des fostul președinte al României ca să se distreze

de: Stan Nicu
21 07. 2023

Fostul președinte al României Traian Băsescu și-a creat singur o imagine de consumator de alcool, lucru cu care probabil a avut de câștigat, fiind în două mandate președintele României. Acum s-a aflat care este băutura preferată a lui Traian Băsescu. Ce consumă cel mai des fostul președinte al României ca să se distreze.

Ce bea Traian Băsescu. ”Deosebirea între unul care ştie să bea şi unul care bea ca prostul”

Traian Băsescu nu a făcut un secret din faptul că îi place alcoolul, a fost văzut des la restaurant consumând alcool, a făcut întâlniri politice la bere, a vrut să arate că nu este diferit de cei mai mulți din popor, lucru cu care a avut numai de câștigat.

Poporul, cu tot cu iubitorii de alcool, l-a ales în fruntea țării în două mandate. Chiar și așa, mulți dintre românii nu știu care este băutura lui preferată.

Traian Basescu a spus ca prefera sa bea wiskey

Ce bea Nicolae Ceușescu

Astfel, se poate spune că fostul președinte Traian Băsescu este destul de pretențios în privința alcoolului, în comparație cu fostul lider comunist Nicolae Ceaușescu.

Astfel, fostul ministru de Externe Ştefan Andrei a dezvăluit că Nicolae Ceaușescu savura cu plăcere o țuică bună, Cabernetul de Sâmbureşti şi Galbena de Odobeşti. În schimb, dictatoarea Elena Ceaușescu, vîzând ce beau nevestele șefilor de stat, din snobism, prefera şampania franţuzească, ginul tonic şi sherry.

Băutura preferată a lui Traian Băsescu

Compartiv cu fostul președinte din comunism, Traian Băsescu are gusturi mai sofisticate, preferând să bea Whisky, preferabil Chivas Regal cât mai vechi.

„Adu un pahar gol. Pune patru cuburi de gheaţă. Adu şi sticla, pui până când pluteşte gheaţa. Uitaţi deosebirea între unul care ştie să bea whiskey şi unul care bea ca prostul”, spunea Traian Băsescu în emisunea Cârcotașilor de la Prima TV.

Stalin prefera băutura românească

Pe de altă parte, Iosif Vissarionovici Stalin, fostul președinte al Uniunii Sovietice, se pare că era un iubitor al vinului românesc.

Acesta cerea mereu ca la mesele sale să se afle şi vinuri de Sâmbureşti, respectiv cabernet. Vinurile de Sâmburești erau foarte apreciate de liderii politici ai acelor vremuri.

”Solemn ca o declaraţie interguvernamentală de război rece, arogant ca un grof ungur, sumbru şi catifelat ca hainele de doliu ale reginelor Spaniei, Cabernet Sauvignon-ul de Sâmbureşti păşeşte triumfător şi majestuos prin lume, îmbrăcat cum niciun alt vin ieşit din matca românească n-a făcut-o încă: e frumos la culoare ca un înger negru. Are un parfum dur, pietros, de sălbăticiune nobilă, dar şi de lichen înflorit pe stânci de cuarţ roşu”, descria Radu Anton Pan vinul românesc care se regăsea pe masa lui Stalin.