Băutura perfectă pentru zilele de vară. Cum o prepari acasă cu bani puțini

de: Ionuț Vieru
11 06. 2022

Vara a venit, iar odată cu ea au venit și temperaturile foarte mari. În această perioadă este importantă hidratarea și să stăm feriți cât de mult putem de soare. În următoarele rânduri vă vom prezenta o băutură perfectă pentru vară, pe care o puteți prepara acasă și savura la umbră.

Socata, băutura perfectă pentru zilele călduroase

Socata este ideală pentru sezonul cald, iar mulți experți în sănătate o recomandă. Răcoritoare, gustoasă și ușor de făcut, socata preparată cu flori este pe placul multora. De asemenea, este un remediu excelent pentru revitalizarea organismului în zilele toride de vară.

Socata are un gust dulce acrișor și conține foarte multe vitamine, necesare organismului uman, în special atunci când este slăbit din cauza căldurii. De asemenea, este foarte eficientă și în lupta împotriva unor afecțiuni intestinale și respiratorii, dar ajută și la creșterea sistemului imunitar.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când vrem să preparăm o socată gustoasă și răcoritoare este să știm când și cum se culeg florile proaspete de soc.

De regulă, ele ar trebui culese în perioada de maximă înflorire pentru a obține la final o băutură aromată și rafinată. Totodată, socata poate fi îndulcită, poate fi făcută acidulată, cu lămâie sau grapefruit.

Cum prepari băutura perfectă pentru zilele toride de vară

Socata cu flori proaspete se face foarte ușor. Va dura câteva zile, deoarece trebuie lăsată la fermentat, însă rețeta în sine este simplă. Dacă ținem cont de câteva reguli, vom avea o băutură aromată și răcoritoare pentru zilele călduroase de vară.

Pentru a prepara această băutură delicioasă vei avea nevoie de: 15 flori de soc proaspete și parfumate, 4 lămâi, 10 litri de apă, 1 kg de zahăr și 10 boabe de orez sau 5 grame de drojdie proaspătă.

În primul rând, se pun florile de soc într-un borcan de 10 litri, apoi se adaugă apa și lămâile tăiate felii și stoarse bine. Amestecați foarte bine și lăsați acoperiți borcanul până a doua zi.

A doua zi va trebui să puneți zahărul împreună cu boabele de orez sau drojdia apoi se amestecă, se acoperă bine borcanul și se lasă la fermentat 4 zile. Trebuie să amestecați compoziția de cel puțin două ori pe zi.

Atunci când apa capătă o culoare gălbuie, se strecoară sucul printr-un tifon și se pune în sticle pentru a se depozita la loc răcoros. De asemenea, putem adăuga și câteva frunze de mentă pentru a fi mai delicioasă, după gust. De regulă, socata se servește rece.