Băutura parfumată de vară care îți încântă papilele gustative. E cea mai căutată rețetă, oricine o poate face acasă
Când afară sunt peste 39 de grade, avem nevoie de o băutură răcoritoare de vară, dar care să fie și parfumată. Deși există multe variante, ne-am gândit să-ți mai propunem una. Află care este băutura parfumată de vară care îți încântă papilele gustative. E cea mai căutată rețetă, oricine o poate face acasă.
Care este băutura parfumată de vară care îți încântă papilele gustative
Pentru cei pasionați de șampanie și sunt băutori ai acesteia, știu că există un anume spumant făcut din flori de soc. Dacă nu ați auzit de șampania cu flori de soc, este momentul să aflați care este rețeta pentru această băutură parfumată de vară care îți încântă papilele gustative.
Este o băutură 100% naturală obținută din flori de soc. Rețeta pentru această băutură spumoasă este super simplu de făcut, inclusiv la tine acasă.
Singura cerință este să culegi florile de soc la momentul potrivit, adică în lunile mai și iunie. Atunci cresc florile de soc în sălbăticie. Sunt ușor de recunoscut, având în vedere că florile albe arată ca niște umbrele mari îndreptate spre cer.
Cea mai căutată rețetă, oricine o poate face acasă
Pentru a face această rețetă, vom avea nevoie de câteva ingrediente, pe lângă celebrele flori de soc. Hai să vedem care sunt aceste ingrediente, precum și care este modul de preparare.
Îngredientele necesare
- 10 flori de soc
- 5 litri de apă
- 350 g de zahăr
- 3 lămâi
- 1 sită
- 1 bol mare pentru salată
- 1 capac
- 1 pâlnie
- sticle goale
Modul de preparare pentru spumant făcut din flori de soc
Odată ce ai toate aceste ingrediente, secretul acestei băuturi stă în modul de preparare.
Un prim pas este să îndepărtezi tulpinile de la florile de soc deoarece sunt amare. Apoi va trebui să așezi florile într-un bol mare de salată și să torni apa peste ele. Acum este momentul să storci lămâile și toarnă sucul în bol, apoi adaugă zahărul.
În acest moment va trebui să amesteci bine cu o lingură de lemn și ulterior să acoperi bolul cu un prosop de ceai, și să-l lași într-un loc cu multă lumină. Aici va sta cam 2, maxim 5 zile la fermentat, dar nu fără a mesteca zilnic conținutul.
După această perioadă, ca să-ți dai seama că s-a terminat fermentarea, miroase conținutul. Dacă simți mirosul de fermentare este clar că e aproape gata. Acum va trebui să strecori amestecul printr-o sită fină într-un alt recipient curat, și mai apoi în sticle curate care se vor acoperi cu un dop.
Lasă sticlele, din nou, la lumină timp de cel puțin o săptămână, în timp ce are loc procesul de gazeificare. Și acum șampania ta de casă cu flori de soc este gata. Ușor, rapid și economic, nu-i așa?
Nu-ți face griji, această băutură naturală nu conține sulfiți și este săracă în alcool. Nu uita să servești această șampanie răcită pentru a o face mai răcoroasă. Această băutură ușor de preparat este o alternativă excelentă la cidru.