Băutura magică pe care românii trebuie s-o consume iarna. Ce beneficii are

de: Bișinicu Andreea
16 11. 2022

În perioada mai rece a anului, temperaturile scad, iar virozele devin din ce în ce mai periculoase, răspândindu-se foarte repede în rândul oamenilor. Pe lângă pastile, creme și tratamente medicamentoase, specialiștii recomandă să bei cât mai multe ceaiuri. Care este explicația lor.

De ce este bine să bem ceaiuri multe în sezonul rece

Toamna și iarna deopotrivă, medicii îi sfătuiesc pe oameni să fie atenți la schimbările bruște de temperatură ce le pot afecta starea de sănătate.

În perioada propice pentru viroze, gripe și răceli, specialiștii recomandă ca toți pacienții să bea multe ceaiuri calde, pentru ca organismul să-și înărească sistemul imunitar.

Deși foarte multe persoane preferă să-și înceapă dimineața savurând o cană de cafea fierbinte, experții sunt de părere că ceaiul nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică a oamenilor, deoarece are proprietăți benefice asupra organismului.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă patru sau mai multe căni de ceai pe zi pot prezenta riscuri mult mai mici de a dezvolta diabet.

În timp ce folosirea șamponului și balsamului potrivit te poate ajuta cu siguranță să obții părul tău de vis, consumul de ceai zilnic ar putea fi la fel de util.

Citește și De ce să nu mai pui miere în ceaiul fierbinte. E o mare greșeală

Ce tip de ceai este recomandat pentru consumul zilnic

Consumul de ceai te poate ajuta să îți păstrezi părul sănătos și strălucitor, iar unghiile să fie mult mai rezistente. Totul constă în rezistența keratinei, substanța din care sunt formate unghiile și firele de păr.

Atunci când diabetul deteriorează vasele de sânge, corpul tău nu poate transporta în mod corespunzător substanțele nutritive esențiale către foliculii de păr, ceea ce, la rândul său, poate afecta creșterea părului.

De asemenea, consumul de ceai te ajută să ții la distanță anumite afecțiuni enervante ale pielii, susțin cei de la BrightSide. Diabetul vă poate afecta pielea în mai multe moduri diferite, inclusiv prin infecții bacteriene și mâncărimi.

Deși consumul oricărui tip de ceai este bun pentru organism, ceaiul verde poate fi deosebit de benefic pentru pielea ta. Acesta are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice și s-a dovedit că tratează eficient acneea și pielea grasă.

Citește și De ce să nu laşi plicul de ceai în cană cu apă fierbinte. Greşeala făcută de mai toţi românii