Lidia Fecioru vine cu o nouă recomandare pentru români. Celebrul bioenergoterapeut a adus în prim-plan un ceai care ar putea să îi ajute pe mulți oameni. Mai exact, este vorba despre o licoare care scade tensiunea arterială. ,,Nu se bea pe stomacul gol sau după masă. Putem lua câteva guri în timpul mesei”, a subliniat specialista care i-a convins pe mulți oameni să renunțe la medicamente pentru diverse opțiuni naturale.
Lidia Fecioru este cunoscută pentru sfaturile sale extrem de utile pentru românii care vor să se bucure de remedii naturale și să renunțe astfel la diverse medicamente. Bioenergoterapeutul celebru a vorbit în cadrul rubricii ,,Leacul zilei” de la Antena 3 despre ceaiul de mărar care scade tensiunea arterială.
Băutura se face foarte simplu și este perfectă pentru o categorie de persoane care au astfel de probleme de sănătate, dar și pentru cei care au pierderi de urină, a mai subliniat specialista. Ceaiul este unul puternic, așa că nu este recomandat să fie băut înainte de masă, ci în timpul în care consumi prânzul.
Pentru a-l putea prepara ai nevoie de o lingură de vârf de semințe de mărar peste care trebuie să adaugi 500 ml de apă clocotită. Învelește ușor castronul cu ingredientele și lasă totul acolo pentru cel puțin 40 de minute.
După ce ai făcut pașii corecți și ai terminat procesul, bea câteva lingurițe în timpul mesei. Lidia Fecioru a subliniat că pot fi băute două sau trei căni odată la două luni, iar cei care aleg să îl consume trebuie să fie foarte atenți la gramaj.
,,Ceaiul de mărar scade tensiunea arterială, normalizează tranzitul şi reduce durerile de stomac, dar şi pentru cei care au pierderi de urină. Se ia o lingură de vârf de seminţe de mărar şi se pun într-un castron. Se pune peste 500 ml de apă clocotită şi se înveleşte apoi cu un prosop.
Se lasă acolo 40 de minute. După, putem bea câteva două, trei căni, odată la 2 luni. Nu se bea pe stomacul gol sau după masă. Putem lua câteva guri în timpul mesei. Este ceai farmacie”, a detaliat Lidia Fecioru.
Mai mult decât atât, cea din urmă a recomandat și ceaiul de usturoi. Cura cu această băutură trebuie să țină maximum cinci săptămâni.
„Există ceaiul de usturoi, dar pe care putem să-l bem sub diverse forme. Se folosesc doi căţei de usturoi. Mai avem nevoie şi de un pahar cu apă fierbinte. Punem în pahar usturoiul tăiat şi acoperim. Lăsăm până se răceşte şi amestecăm bine. Dăm totul prin strecurătoare şi bem apa pe stomacul gol, la prima oră”, a explicat specialista.