În timpul sezonului rece, mai ales după perioada sărbătorilor de iarnă, când excesele culinare făcute la mesele de Crăciun și Revelion își cer „tributul”, specialiștii recomandă o atenție sporită la alimentație și stilul de viață. Aceasta este băutura care îți poate crește imunitatea. Este perfectă pentru începutul de an.
Luna decembrie, în special perioada dintre Crăciun și Revelion, este dedicată pregătirilor pentru sărbători, vizitelor, cadourilor și, mâncărurilor tradiționale. De pe mesele românilor nu pot lipsi sarmalele, cârnații, toba, salata de boeuf, friptura, cozonacii, iar lista poate continua.
Vorbim despre preparate delicioase, dar care pot avea efecte nedorite asupra organismului – de la kilograme în plus până la încetinirea activității aparatului digestiv sau a ficatului – mai ales dacă sunt savurate în exces. Din nefericire, este și o perioadă în care se consumă cantități mari de alcool, substanță cu efecte nocive asupra sănătății.
De aceea, specialiștii în nutriție recomandă ca începutul de an să fie dedicat refacerii. Asta înseamnă un stil de viață echilibrat, din care să nu lipsească activitatea fizică și o alimentație corectă. Cei care vor să își ajute și sistemul imunitar, ar trebui să își înceapă ziua cu o băutură specială.
Considerat de unii un elixir vitaminizant și energizant, acest suc se bea dimineața. Pentru a-l prepara, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
Băutura care îți întărește imunitatea este surprinzător de simplu de făcut. Primul pas este decojirea ananasului. Taie cele două felii în bcățele mai mici. Vei proceda la fel cu banana și cu kiwi-ul. Bucățile de fructe – toate cu efecte tonice și revigorante asupra organismului uman – se pun apoi în paharul blenderului.
Se adaugă și jumătatea de portocală, după ce îi îndepărtezi coaja, sucul de lămâie abia stors și apa. Mixează totul timp de câteva minute, până vei obține o compoziție omogenă și cremoasă.