Băutura banală care te scapă de probleme cu digestia. Lidia Fecioru: ”Face minuni pentru organism”

de: Stan Nicu
30 07. 2023

Foarte mulți dintre oameni au probleme mari cu digestia, indiferent de anotimp. Acum s-a aflat care este băutura banală care te scapă de probleme cu digestia. Lidia Fecioru a făcut dezvăluiri și a spus care este băutura care ”Face minuni pentru organism”.

Băutura foarte cunoscută care face bine la digestie. Lidia Fecioru, dezvăluiri complete

Aceast plantă medicinală cunoscută ne poate ajuta în cazul indigestiilor vara, precum și în orice anotimp, întrucât poate fi și uscată.

În plus, această plantă mai are un rol benefic asupra omului, respectiv tratează pielea iritată, fiind cunoscută ca un bun antibacterian.

Mușețelul este benefic și ca ceai, unguent sau ulei

Este vorba despre banalul muşeţel, conform bioenergoterapeutului Lidia Fecioru, care se poate fi folosit fie ca ceai, unguent, precum și ca ulei.

„Pentru că tot suntem în perioada de strâns muşeţelul, e bine să ştim cât de important este el. Din muşeţel se poate face şi unguent, şi ceai, şi ulei, care ne ajută la sănătate.

Ceaiul de muşeţel e bun pentru o piele iritată, pentru ochi, pentru stomac, pentru digestie. De asemenea, muşeţelul este antibacterian şi ajută şi la curăţarea bronşiilor”, a spus Lidia Fecioru.

Uleiul de muşeţel, minune pentru organism

De asemenea, bioenergoterapeutul îi sfătuiește pe români să-și strângă propriul mușețel în această perioadă și să îl usuce pentru a se bucura de el până la următoarea apariție a lui.

”Mai ales pentru probleme de digestie apărute vara, ceaiul de muşeţel este minunat. De asemenea, uleiul de muşeţel este o minune pentru organism. Aşa că nu uitaţi să strângeţi florile de muşeţel pentru că este perioada lui”, a îndemnat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Pe de altă parte, nutriționistul Mihaela Bilic spune că o digestie bună se poate realiz prin renunțarea la orice gustare dintre mese, iar între acestea să fie o pauză de 5 ore.

Ce trebuie să facem pentu o digestie bună

”Când ești copil și adolescent ai nevoie de 1-2 gustări între mesele principale, tocmai pentru că organismul este în creștere și trebuie susținut cu aport de mâncare din exterior- ca să nu consume din rezervele proprii. Când ești adult nu mai ai de crescut (decât pe orizontală) și atunci sunt suficiente 3 mese principale.

Un alt motiv pentru care este bine să eliminăm orice gustare și ronțăieli dintre mese, este să dăm o pauză organismului de la procesele de digestie.

Avem nevoie de un interval de 5 ore între mese, răgaz necesar pentru un proces de curățenie în tubul digestiv. Fenomenul se numește complex motor migrant (CMM) și trebuie văzut ca o undă puternică de contracție ce mătură toate resturile de mâncare din stomac și din intestinul subțire”, a spus Mihaela Bilic.