Băutura alcoolică pe care creierul nu o refuză. Doctorul Vlad Ciurea a dat vestea pentru români
Alcoolul dăunează sănătății, însă unele băuturi sunt benefice pentru noi, doar dacă sunt consumate cu măsură, spun specialiștii. Potrivit medicului Vlad Ciurea, există o băutură alcoolică pe care creierul nu o refuză niciodată. Care este aceasta?
Singura băutură alcoolică acceptată de creier
Cu toții știm că alcoolul consumat în exces dăunează grav sănătății. Cu toate acestea, doctorul Vlad Ciurea ne dezvăluie ce băutură alcoolică putem consuma fără a ne afecta creierul. Desigur, vorbim de cantități moderate.
Celebrul neurochirurg ne informează că vinul roșu este singura băutură pe care o putem consuma în doze moderate. Totodată, un alt lucru important este genul de vin pe care îl alegem. Culoarea acestuia trebuie să fie cât mai închisă.
„Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu bem… Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu.
Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase”, a explicat specialistul.
Citește și: Ce să consumi dimineaţa în loc de cafea. Alimentul care te trezeşte imediat, specialiştii îl recomandă
În toată această ecuație cuvântul cheie este „moderația”. Dr. Vlad Ciurea a mai precizat că, din toate creierele pe care le-a operat, creierul alcoolului este cel mai degradat.
Obiceiul banal care stafidește creierul
Prof. dr. Vlad Ciurea susține că există un obicei pe care mulți români îl au, dăunător pentru creier. În emisiunea iThink de la Antena 3 CNN, medicul a precizat că cel mai nociv aliment pentru creier este zahărul.
„Primul obicei nesănătos este zahărul. În societatea actuală, pentru că lovește peste tot și în special produce o boală necruțătoare, cea care mănâncă pe interior organismul, ca omida, diabetul. Diabetul lovește oriunde. Și creierul, și ochii, și auzul, și la arteriopatii, și tot organismul. Eu consider că este actualmente cel mai nociv factor”, spune medicul.
Pe locul doi se află stresul, completează specialistul. Ce ne provoacă cel mai mare stres? Tehnologia și mai ales telefoanele. Pe al treilea loc se află tutunul, deoarece închide vasele, produce această stare de ischemie cerebrală în totalitate. Afectează și ochii, și creierul în totalitate, potrivit medicului specialist.
Citește și: Băutura care este toxică pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul