Bătaie cu bâte și cuțite pe o stradă din Craiova. Un copil a fost înjunghiat și transportat de urgență la spital. Cine s-a aflat printre bătăuși

Bătaie cu bâte și cuțite pe o stradă din Craiova. Un copil a fost înjunghiat și transportat de urgență la spital. Cine s-a aflat printre bătăuși
Polițiștii au intervenit în locul unde s-a desfășurat lupta

Au fost momente de groază pe o stradă din Craiova, acolo unde șapte bărbați s-au luptat cu bâte și arme albe, doi dintre aceștia ajungând chiar la spital. Cei care au alertat autoritățile au fost martorii răfuielii, speriați de evenimentele desfășurate între cele două tabere. Potrivit acestora, la fața locului s-au tras și focuri de armă, dar informația nu a fost confirmată de Poliție.

Cum a izbucnit conflictul

Disputa dintre cele două grupuri de bărbați a avut loc pe strada Bârsești din Craiova, acolo unde șapte persoane au început să se certe având la bază niștr unor conflicte mai vechi.

Astfel, în cursul serii de duminică, membrii celor două clanuri au început să scoată din dotare bâte și cuțite cu care s-au atacat reciproc, spre teroarea persoanelor aflate în preajmă. După apelul martorilor la 112, mai multe forte de intervenţie au fost dirijate la faţa locului pentru a pune punct scandalului izbucnit. Deși la telefon a fost anunțată tragerea cu focuri de armă, informația nu a fost confirmată de autorități.

„La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, care din primele cercetări, au stabit că, între 4 bărbăţi pe de o parte şi alţi trei, pe de altă parte, toţi din Craiova, ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia, 2 tineri de 16 şi 29 de ani au fost transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În timpul conflictului, unui autoturism i-au fost provocate distrugeri”, a transmis IPJ Dolj prin intermediul unui comunicat.

În ce stare se află victimele

După intervenția oamenilor legii, cinci persoane implicate în scandal au fost conduse la secția de Poliție, în timp ce doi tineri, de 16, respectiv 29 de ani, au fost transportați la spital cu răni grave.

Potrivit primelor informații, adolescentul de 16 ani a fost înjunghiat cu un cuțit în spate, în timp ce al doilea tânăr a fost lovit cu bâta la nivelul capului. Cele două victime transportate la spital au primit îngrijiri medicale de specialitate, urmând ca după recuperarea lor să declare în fața oamenilor legii cum au ajuns în această situație.

„Persoanele implicate în conflict au fost identificate de poliţişti şi conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea situaţiei de fapt, urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, a transmis Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

În urma identificării persoanelor implicate în scandal, polițiștii au descoperit că unul dintre atacatori este chiar Sandokan Dăran, un interlop foarte periculos, implicat în mai multe scandaluri și atacuri sângeroase de-a lungul timpului. De fapt, el ar fi și cel care l-a înjunghiat pe tânărul de 16 ani în spate.