Barem română Bacalaureat 2020. Cum se rezolvau, de fapt, subiectele
Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2020 a început astăzi, cu proba E), reprezentată de proba scrisă la disciplina Limba și literatura română. Un număr de 155.500 de absolvenți de liceu s-au înscris anul acesta la examenul de Bacalaureat. Dintre aceștia, 31.800 provin din promoțiile anterioare. Cum trebuiau rezolvate subiectele conform baremului de notare?
Barem română Bacalaureat 2020. Cum se rezolvau, de fapt, subiectele
Astăzi, luni, 22 iunie 2020, absolvenții clasei a -XII a au dat dat piept cu subiectele la disciplina Limba și literatura română.
Dată fiind situația provocată de noul coronavirus, și absolvenții claselor a XII-a din întreaga țară au fi supuși unui triaj epidemiologic, până să intre în centrele de examinare. Absolvenților de liceu li s-a măsurat temperatura, de către cadrele medicale, care nu trebuia să fie mai mare de 37,3 grade Celsius.
*Aici apare online baremul imediat ce este oficial.
Reguli privind desfășurarea examenului
Elevii au intrat în sălile de examen, unde au fost repartizați, după ce au consultat listele afișate la intrarea în unitatea școlară. Proba scrisă a început la ora 9:00, iar elevilor le-a fost permisă intrarea în săli până la ora 8:30. Ei au trebuit să respecte niște reguli, pentru buna desfășurare a examenului.
Timpul destinat rezolvării subiectelor a fost de trei ore, din momentul distribuirii subiectelor. Ei au avut posibilitatea de a rezolva subiectele în ordinea dorită de fiecare. Pentru redactarea lucrării scrise, elevilor le-a fost permis să scrie doar cu pix sau cerneală de culoarea albastră. Orice greșeală trebuia să fie tăiată cu o singură linie.
Afișarea rezultatelor
După cum transmite Ministerul Educației: “Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00)”.
Afișarea rezultatelor se va face tot prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, cum se va întâmpla, în 22 iunie, și la Evaluarea Națională.
Rezultatele în urma contestațiilor
Pot apela la contestații elevii care sunt nemulțumiți de nota primită. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi în care au fost afișate rezultatele, adică pe 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.
În premieră, contestațiile se pot transmite și prin mijloace electronice. “În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, transmite MEC. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.