Bărbatul suspectat că a comis atentatul de la Utrecht, Olanda – reținut. Cine e Gokmen Tanis – VIDEO

Bărbatul suspectat că a comis atentatul de la Utrecht, Olanda – reținut. Cine e Gokmen Tanis – VIDEO
Fotografia publicată de poliția din Utrecht în timpul raidurilor lansate în căutarea autorului atacurilor din tramvai.

Utrecht: un bărbat suspectat că ar fi atacatorul din tramvai care a ucis trei persoane și a rănit mai mulți pasageri a fost reținut, anunță conducerea poliției.

Poliția l-a arestat pe Gokmen Tanis, un bărbat turc de 37 de ani, anunță BBC.

„Tocmai am fost informați că suspectul a fost arestat”, a declarat șeful poliției reporterilor. Încă nu se știe cum a fost reținut cetățeanul turc.

După comiterea atacului, nivelul de alertă antiteroristă a fost ridicat la maximum, școlile închise iar întreaga zonă a fost izolată.

Presa locală anunța mai multe raiduri ale forțelor de intervenție în căutarea atacatorului.

Poliția din Utecht a publicat pe Facebook și Twitter o fotografie a celui care a comis atentatul. Ulterior, autoritățile au anunțat că au capturat suspectul.

Un om de afaceri local a declarat pentru BBC că Gokmen Tanis a luptat în trecut în Republica rusă Cecenia. Grupurile jihadiste, inclusiv cele aliniate grupului Stat Islamic (IS), au acționat mult timp în regiune.

„El a fost arestat din cauza legăturilor sale cu Statul Islamic, dar a fost eliberat mai târziu”, a declarat omul de afaceri pentru BBC.

Utrecht, cea mai nouă țintă a atacurilor

Premierul Mark Rutte a declarat că țara a fost „jignită de un atac”. La rândul său, coordonatorul echipelor de combatere a terorismului, Pieter-Jaap Aalbersberg, a precizat că nu poate fi exclusă o motivație teroristă. Oficialul a oferit detalii despre intervențiile post-atentat în cadrul unei conferințe de presă organizate în timpul operațiunilor de căutare.

Atacul din tramvai s-a produs la ora locală 10:45 (09:45 GMT). Un martor a declarat presei locale că „un bărbat a început să tragă”, după cum Playtech a mai scris în cursul zilei.

Un alt martor a declarat că a ajutat o femeie rănită după ce tramvaiul sa oprit. „M-am uitat în spatele meu și am văzut pe cineva care stătea în spatele tramvaiului”, a spus bărbatul. „Oamenii au ieșit din mașini … și au încercat să o ridice”, preciza martorul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI