Bărbat infectat cu Covid-19, găsit mort în casă după ce refuzase internarea. Soția se afla în spital

Bărbat infectat cu Covid-19, găsit mort în casă după ce refuzase internarea. Soția se afla în spital
Bărbat cu Covid-19, mort în Galați Sursă foto: Shutterstock

Descoperire șocantă în Galați, după ce un bărbat de 49 de ani a fost găsit mort în casă. În urmă cu o săptămână, bărbatul și soția sa au avut o stare de sănătate mai, motiv pentru care, au aflat că sunt infectați cu Covid-19. Deși soția sa a vrut să se interneze, bărbatul a refuzat acest lucru, dorind să rămână acasă.

Cine a alarmat autoritățile

Bărbatul locuia împreună cu soția sa într-un apartament închiriat din Galați, atunci când cei doi au început să se simtă rău. La scurt timp, aceștia au aflat că au noul coronavirus, reacționând diferit la aflarea rezultatelor.

În timp ce femeia a dorit să meargă în spital pentru tratament, bărbatul a preferat să rămână acasă, în ciuda faptului că nu îi era foarte bine.

După un timp, atunci când vecinii au observat că nu s-a mai auzit nimic din apartamentul celor doi, aceștia au decis să alarteze autoritățile la 112.

Sosiți la fața locului, pompierii au fost nevoiți să spargă ușa pentru a pătrunde în apartament. Acolo, oamenii legii l-au găsit pe bărbat mort în camera sa. Pentru moment, autoritățile nu au oferit nicio informație referitoare la motivele morții, urmând a i se efectua necropsia pentru a afla cauza exactă a decesului.

„Bărbatul de 49 de ani avea cetăţenie moldovenească. Împreună cu soţia lui stătea la Galaţi în chirie. Pe 18 aprilie, el şi soţia au fost testaţi. La testul rapid, ea a avut rezultat pozitiv, el negativ.

Totuşi, el avea simptome, de aceea i s-a făcut test PCR. Rezultatul a venit a doua zi, era pozitiv. Ea a mers la spital unde a fost internată, el a refuzat internarea, a stat acasă”, a explicat reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Mihai Polinschi.

Bărbatul începuse să se simtă și mai rău

Potrivit medicului mai sus menționat, bărbatul fusese văzut ultima dată, duminică, chiar de către administratorul blocului. Acesta a povestit că bărbatul părea slăbit, arătând semne de boală. Luni, acesta nu a mai răspuns la ușă, motiv de îngrijorare pentru vecinii săi.

„Administratorul a mers la el la uşă duminică, se vedea că se simte rău. Luni l-a căutat din nou şi, pentru că nu a răspuns, a sunat la 112. Uşa a fost spartă, bărbatul a fost găsit decedat în casă. Cauza morţii va fi stabilită în urma autopsiei, el era pozitiv”, a confirmat reprezentantul Serviciului de Ambulanță.

În acest moment, cazul este anchetat de autorități, în timp ce medicii le recomandă cetățenilor să nu urmeze exemplul bărbatului și să meargă la spital dacă se simt rău.

„Noi le recomandăm oamenilor să meargă la spital. Chiar dacă nu sunt internaţi, îi vede un medic. Nimeni nu trebuie să întârzie, unii nu au simptome şi situaţia poate fi gravă”, a precizat Mihai Polinschi.