Bărbat din București, asupru sancționat de oamenii legii după ce a abandonat cinci pui de pisică. Ce amendă a primit

Bărbat din București, asupru sancționat de oamenii legii după ce a abandonat cinci pui de pisică. Ce amendă a primit
Pui de pisică abandonați în Centrul Vechi al Capitalei Sursă foto: Poliția Capitalei

Abandonul animalelor este în continuare un sport național greu de corectat. Din păcate, sute de suflete nevinovate se trezesc în mijlocul străzii, părăsite și fără un adăpost deasupra capului. Din fericire, Poliția animalelor începe să ia măsuri și în România, astfel că persoanele care săvârșesc astfel de infracțiuni sunt sancționate conform legii. Acesta a fost și cazul unui bucureștean care a sperat că va trece neobservat după ce a abandonat cinci pui de pisică în Centrul Vechi al Capitalei.

Cum a fost descoperit bărbatul

Imaginile triste au fost suprinse în Centrul Bucureștiului, acolo unde un individ a abandonat cinci pui de pisică nou-născuți într-o pungă de hârtie lângă un coș de gunoi, iar mai apoi a plecat într-un ritm alert.

Pentru că evenimentul a avut loc foarte de dimineață, polițiștii care urmăreau camerele de supraveghere au observat rapid comportamentul bizar al bărbatului, astfel că au trimis niște colegi pe teren pentru a verifica conținul pachetului părăsit.

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat cinci suflete nevinovate care plângeau după căldura mamei lor și după hrană. Din fericire, acești oameni inimoși au găsit o metodă rapidă de a hrăni puiuții, iar ulterior au fost transportați la o clinică veterinară pentru monitorizare.

În urma celor petrecute, cazul a fost preluat de Poliția Animalelor, care a urmărit cu atenție înregistrările video și a ajuns la vinovat. Acesta a primit o amendă de 3.000 de lei pentru infracțiunea comisă, în timp ce puii au fost salvați ca printr-o minune.

Mesajul transmis de Poliția Locală a Capitalei

În urma evenimentelor petrecute, reprezentanții Poliției Locale București au publicat pe pagina de Facebook povestea celor cinci pui abandonați, în speranța ca oamenii să renunțe la abandonul animalelor, măcar de frica unei amenzi uriașe, în lipsa conștiinței și a milei pentru aceste vietăți.

„Centrul Istoric al Capitalei. Ora cinci şi jumătate, dimineaţă. Străzile sunt încă pustii. Un bărbat iese dintr-o curte, cu o sacoşă de hârtie în mână. Priveşte atent în lungul străzii şi traversează. Se opreşte lângă un coş de gunoi, deschide punga, o lasă jos şi pleacă grăbit.

Comportamentul bărbatului a fost surprins de sistemul de monitorizare video gestionat de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti iar un echipaj, aflat pe itinerariul de patrulare, a fost trimis să facă verificări. La faţa locului, poliţiştii locali au descoperit că din sacoşa de hârtie răzbeau scâncetele a cinci pui de pisică, abia născuţi. Treamurau şi le era foame. Pisoii au fost recuperaţi, duşi la secţia de Poliţie Locală din Centrul Istoric şi hrăniţi cu pipeta. Apoi, după ce s-au întremat, au fost transportaţi, în siguranţă, la un centru specializat.

În doar câteva ore, cel care a abandonat animalele a fost identificat de către poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor. Cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, agenţii P.L.M.B. au localizat imobilul, l-au identificat pe bărbat şi au stabilit împrejurările producerii faptei.

În vârstă de 74, P.G., a recunoscut că a lăsat puii de pisică pe stradă dar a negat faptul că ar fi proprietarul acestora. Mai mult, a susţinut că nu a avut niciodată animale de companie. Pentru fapta sa, abandonul animalelor pe domeniul public, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei, valoarea maximă prevăzută de lege”, a transmis Poliția Locale a Capitalei

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI