Bărbat din Brăila, mort după ce a băut un pahar de otravă oferit de vecinul său. Descoperirea înfiorătoare a polițiștilor la scurt timp după tragedie

Bărbat din Brăila, mort după ce a băut un pahar de otravă oferit de vecinul său. Descoperirea înfiorătoare a polițiștilor la scurt timp după tragedie
Bărbat din Brăila, mort după ce a băut otravă, în loc de țuică Sursă foto ilustrativă: bistriteanul.ro

Tragedie în Brăila, acolo unde un bărbat de 41 de ani a murit după ce a consumat un pahar cu otravă. Omul se întorsese de la câmp, unde îl ajutase pe un vecin, iar ulterior urma să se cinstească cu puțină tărie. Nu după mult, bărbatul a început să se simtă rău, iar salvarea sa a fost imposibilă.

Reacția bărbatului după ce a înghițit otrava

Stănel Petcu se întorsese de la câmp, acolo unde îl ajutase pe un consătean din comuna Jirlău, judeţul Brăila, şi s-a oprit în curtea acestuia pentru a mânca și a bea ceva împreună. Nu după mult timp, bărbatul a cerut un pahar cu ţuică, iar gazda i l-a oferit fără să stea pe gânduri. La scurt timp după ce a consumat lichidul, bărbatul a menționat faptul că țuica are un gust ciudat și că nu este bună, iar consăteanul a reacționat speriat că nu a băut ce trebuie, oferindu-I rapid un pahar cu apă.

„I-a pus, asta a băut, zice, e cam acră, e cam sărată ţuica asta. Ce-i cu ea? Nu-i bună de nimic. Apoi s-a uitat ăsta, patronul, şi zice “aoileu, nu-i ţuică asta! Ia şi bea apă!” Şi-a dat seama că i-a dat otravă. A băut apă, a băut apă… De unde? A început să vomite.”, a explicat Ionuț Anghel, cumnatul bărbatului otrăvit.

Martorii care se aflau în preajmă au încercat timp de zeci de minute să-l facă să-și revină, iar ulterior l-au transportat la Spitalul din Făurei, acolo unde a intrat în comă. Imediat, pacientul a fost transportat la Spitalul de Urgență Brăila, însă după câteva ore a decedat.

“Pacientul a fost adus în comă profundă, intubat, se pare după ingestie cu substanţă necunoscută – voluntară sau involuntară, n-avem de unde să cunoaştem. A decedat la câteva ore după ce a fost adus.”, a transmis Dr. Delia Râșnoveanu, manager Spitalul Judeţean Brăila, potrivit stirileprotv.ro.

Ce au transmis autoritățile

Din păcate, din confirmările medicilor și ale autorităților, bărbatul a murit în urma substanțelor toxice ingerate.

„Ar fi consumat o băutură dintr-un recipient din sticlă şi, ulterior, i s-a făcut rău. La data de 8 octombrie a survenit decesul bărbatului.”, a transmis subinspector Laura Cercel, IPJ Brăila.

Ulterior tragediei, soția bărbatului decedat a declarat că vecinul care i-ar fi oferit soțului său băutura toxică se ocupa cu vinderea insecticidelor și ierbicidelor.

„El ţine la el acasă insecticide, ierbicide, pentru că el se ocupă cu aşa ceva şi el vindea în sat substanţele astea. Tratamente pentru agricultură, ceva.”, a explicat Elena Lăcătuș.

Din păcate, bărbatul otrăvit a lăsat în urma sa multă suferință și un copil de 13 ani orfan de tată. În urma rezultatului analizelor de laborator și a menţiunilor din certificatul medico-legal, autoritățile competente vor stabili gravitatea faptei și pedeapsa pe care o vor primi vinovații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI