Bărbat din Botoșani, arestat după ce a furat dintr-o unitate de învățământ și un bar. Ce prejudiciu a provocat

Bărbat din Botoșani, arestat după ce a furat dintr-o unitate de învățământ și un bar. Ce prejudiciu a provocat
Bărbat arestat pentru furt calificat

Polițiștii au reținut un tânăr în vârstă de 22 de ani, bănuit că ar fi furat diferite bunuri dintr-un bar, apoi ar fi intrat într-o unitate de învățământ și ar fi furat obiecte de decor. Individul se află în arest în acest moment.

Prejudiciu de 4.000 de lei

Tânărul de 22 este din comuna Românești, județul Botoșani. Acesta ar fi intrat în incinta unui bar din aceeași localitate, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Totul s-a întâmplat în noaptea de 16 spre 17 martie. Prejudiciul provocat de tânăr se ridică la suma de 4.000 de lei.

Ulterior, același individ ar fi pătruns în incinta unei unități de învățământ. De aici ar fi sustras mai multe obiecte de decor, în valoare de circa 200 de lei. Tânărul nu s-a liniștit, așa că a decis să intre și în incinta unui supermarket. A forțat ușa de acces și a distrus sistemul de închidere și geamurile acesteia. Din fericire, încercările sale de a intra au eșuat.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.10 Ștefănești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele tânărului. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani. Acum este cercetat pentru două infracțiuni de furt și o infracțiune de tentativă de furt calificat.

Tineri de 15 și 18 ani, acuzați de furt calificat

Cei doi tineri sunt din localitatea Salonta și au fost arestați pentru 30 de zile, sub acuzația de furt calificat. Cei doi au fost reținuți luni și se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Bihor. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 3 martie, cei doi ar fi pătruns fără drept în locuința unui bărbat din Salonta.

Au reușit să fure un telefon mobil în valoare de circa 200 de lei. A doua noapte, pe 4 martie, cei doi l-au păcălit pe un arădean, care nu cunoștea zona și voia să cheme un taxi. Cei doi i-au cerut telefonul, în valoare de 3.500 de lei, spunându-i că știu ei un număr de telefon al taxi-urilor din zonă. În schimb, când au pus mâna pe telefon, au luat-o la fugă.

Din fericire, oamenii legii au recuperat cele două telefoane și le-au restituit proprietarilor. În cursul zilei de 15 martie, cei doi tineri au fost prezentați în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului, fiind arestați pentru 30 de zile.

Urmăriți Playtech.ro și pe