Un bărbat de 64 de ani, din comuna Miclești, internat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, a fugit din unitatea medicală fară să anunțe. Acesta a decis să se întoarcă singur acasă, însă, din păcate, organismul său nu a rezistat, fiind săgit mort într-un șanț.
Sfârșit tragic pentru un bărbat infectat cu Covid-19, care a decis să fugă din spital înainte de vindecare. Potriivt managerului spitalului, pacientul a fost internat pe data de 21 octombrie, iar din cauza lipsei de locuri a fost lăsat sub supraveghere amediiclor la UPU.
Pe data de 23 octombrie, totul decurgea normal, până în momentul în care asistentele au descoperit că paacientul nu se mai află în salon. Reprezentanții spitalului au anunțat imediat Poliția, în speranța că va fi găsit rapid și readus pentru tratament.
„Pacientul s-a prezentat în UPU în data de 21 octombrie și a rămas acolo pentru că nu mai aveam locuri nicăieri. El fusese internat pe secție, dar cu loc în Unitatea de Primiri Urgențe. Era Covid pozitiv. I s-a dat tratament în UPU. Pe data de 23 octombrie i s-a pus perfuzie în jurul orei 09:00, la ora 10:00, când au intrat asistentele, era acolo, la ora 11:00, când trebuia să i se administreze în continuare tratamentul, pacientul nu mai era. În acel moment s-a contactat poliția și s-a comunicat faptul că pacientul a dispărut din UPU”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.
Ulterior, bărbatul a fost găsit mort, căzut într-un sanț, la o distanță de 17 km de spital, în localitatea Solești, unde, cel mai probabil i s-a făcut rău și a căzut.
O situație similară a avut loc în Timișoara, acolo unde un bărbat de 34 de ani a ajuns în stare gravă la spital. Acesta a fost salvat de medici, iar la scurt timp, tânărul a semnat pe proprie răspundere externarea sa, în ciuda avertismentelor făcute de medici. La doar o oră după plecarea din spital, un cheag de sânge s-a pus în mișcare, făcând embolie.
Cel care a povestit cazul tânărului a fost managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, care a tras un semnal de alarmă pentru toate persoanele care nu cred în efectele dezastruoase ale virusului.
„Acest val 4 al nevaccinaților este de fapt valul coronascepticilor. Chiar dacă cred sau nu cred, ei ar trebui să aibă încredere în sistemul medical, în medici, pentru că noi ceea ce vrem să facem este să salvăm viața oamenilor.
Vreau să aduc în atenția dumneavoastră încă un caz în care un pacient cu saturația la 50% a refuzat dispozitivul de high flow, a refuzat creșterea concentrației de oxigen pe propria semnătură, periclitându-și astfel cu bună știință sănătatea și viața.”, a spus Cristian Oancea, potrivit Digi24.