Bani mai mulți pentru producătorii români care vând această legumă. Anunț important pentru toți cultivatorii

de: Stan Nicu
03 09. 2020

Producătorii de roșii care au reușit să își culeagă recoletele mai târziu au încasat bani mai mulți. Managerul regional al Malagrow consideră că agricultorii care aplică practici profesionale și amână perioada recoltării în acest an vor obține un profit suplimentar considerabil datorită prețurilor de producător substanțial mai mari.

Se anunță bani mai mulți pentru producătorii români care produc această legumă. Anunțul important pentru cultivatori

Toți producătorii de tomate care au reușit să amâne perioada de recoltare au beneficiat anul acesta de evoluția prețurilor pe piețele din România.

”Pentru o vreme îndelungată, prețul roșiilor se stabilise la un nivel foarte scăzut pe piața din România, în iulie, producătorii primeau doar 1,5 lei pe kilogramul de roșii”, arată un comunicat al Malagrow.

Producătorii care și-au cules marea parte a recoltei, sau toată recolta în luna iulie au fost obligați să o valorifice la acest preț scăzut. Cei care au reușit să mai amâne momentul de recoltare până în august vor putea vinde produsele recoltate cu prețul de 4 lei pe kilogram sau chiar mai mult. Astfel, la jumătatea lui august, supermarketurile, considerate clienți importanți, au plătit chiar și 4,5 lei pentru kilogramul de roșii.

Producătorii care recoltează mai târziu încasează bani mai mulți

Banii mai mulți vin din recoltele mai târzii

„Perioada mai lungă de recoltare, fructificarea repetată nu înseamnă doar o cantitate, un volum mai mare de roșii. Profitul considerabil mai mare este obținut de agricultori din recoltarea târzie, pentru că în aceste condiții vor putea vinde produsele la un preț cu aproape de trei ori mai mare” – a subliniat Gabriel Dănciulescu, manager regional la Malagrow.

Amânarea recoltării ar putea făcută de către orice producător, potrivit specialiștilor.

”Recoltarea repetată nu depinde de noroc. Toți producătorii care utilizează metode inovative și profesioniste, care sunt dispuși să ia deciziile corecte și să folosească biostimulatori cu care să ajute dezvoltarea culturilor, sunt în măsură să culeagă roșii chiar și în momentul de față. Iar acum pot valorifica roșiile la un preț sensibil mai mare decât în iulie, ceea ce acoperă cu prisos toate cheltuielile suplimentare investite în cultivarea conștientă, inovatoare”, a mai spus Gabriel Dănciulescu.