Bani în plus de la Guvern pentru copii. Cine va primi un voucher de 300 de lei și cum poate intra în posesia lui

Bani în plus de la Guvern pentru copii. Cine va primi un voucher de 300 de lei și cum poate intra în posesia lui
Bani în plus de la Guvern pentru copii. Cine va primi un voucher de 300 de lei și cum poate intra în posesia lui Sursă foto: triumph.md

Veste bună pentru copiii care doresc să facă un sport de performanță. Guvernul a adoptat în cursul zilei de joi o ordonanță de urgență prin care s-a decis susținerea și încurajarea micilor sportivi cu un voucher în valoare de 300 de lei.

Ajutor financiar pentru copiii care se înscriu la un club sportiv

Anunțul îmbucurător a fost făcut de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, la finalul ședinței de Guvern. Inițiativa oferirii unui stimulent financiar vine ca o încurajare a tinerilor pentru a practica un sport de performanță într-un cadru organizat.

Potrivit declarației sale, cu ajutorul voucherului, copiii vor putea să-și achiziționeze primul echipament sportiv necesar integrării în clubul pentru care a optat.

Veste bună pentru copiii care doresc să facă un sport de performanță
Veste bună pentru copiii care doresc să facă un sport de performanță

„Astăzi Guvernul a adoptat prin ordonanţă de urgenţă acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.

Este o măsură, o intervenţie urgentă a guvernului în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii în ţară să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi la nivelul entităţilor sportive din România şi pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi. Din păcate acum cifra copiilor care practică sport în regim legitimat este mai mică decât nevoia sportului românesc.

Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă.

Există numeroase beneficii legate de sănătate, evident. Acest voucher poate să-i asigure primul echipament sau primele condiţii pentru a-şi asigura această activitate fizică. Există evident beneficii sociale, sportul trebuie privit ca formă de educare”, a explicat Stroe, potrivit News.ro.

Când și în ce condiții poți obține voucherul

Ionuț Stroe a anunțat când va începe programul și cum pot obține cei 30.000 de copii ajutorul bănesc. Voucherul nu este transmisibil de la o persoană la alta și nu poate fi acordat de mai multe ori.

„Programul va începe în data cu publicarea acestei ordonanţe în Monitorul Oficial, în termen de zece zile MTS va emite şi normele de aplicare.

Voucherul va fi unul nominal, netransmisibil, va putea fi obţinut o singură dată, o simplă solicitare pe care copilul, odată legitimat la clubul sportiv o poate face este suficientă pentru a transmite mai departe direcţiei judeţene această solicitare, urmând ca noi, MTS, să punem la dispoziţie aceste vouchere care pot fi folosite de copii în termen de şase luni de la dobândire.

Pentru prima fază a acestui program, pentru ultimele luni ale acestui an, ţintim un obiectiv de 30.000 de vouchere a câte 300 de lei. Şi avem disponibilitate şi pentru anul viitor”, a concluzionat ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI