Bancul zilei. Bulă e la ora de Sociologie

de: Ștefan R. Apostol
25 11. 2022

Nu de puține ori ne trezim obosiți și stresați, și nu știm ce am putea face să scăpăm din asta. Dacă nu știai, eliberarea stresului se poate face și atunci când râzi, și nu e o glumă. Când vine vorba de ameliorarea stresului, mai multe chicoteli sunt exact ceea ce a recomandat medicul. Așa că ne-am gândit să-ți oferim bancul zilei, cu Bulă la ora de Sociologie, poate mai scapi de stresul zilnic și râzi mai mult, cine știe?

Când ești stresat poți să râzi, așa te eliberezi

Fie că râzi la un serial la televizor sau chicotești în liniște la o caricatură din ziar, râsul îți face bine. Râsul este o formă excelentă de eliberare a stresului, și asta nu este o glumă. Un bun simț al umorului nu poate vindeca toate afecțiunile.

Dar se adună date despre lucrurile pozitive pe care le poate face râsul. Există și beneficii pe termen scurt, dacă nu știai. Un râs bun are efecte mari pe termen scurt.

Atunci când începi să râzi, nu îți ușurează doar sarcina mentală, ci induce de fapt schimbări fizice în corpul tău. Râsul poate stimula multe organe.

Când râzi ți se îmbunătățește aportul de aer bogat în oxigen, îți stimulează inima, plămânii și mușchii și cresc endorfinele care sunt eliberate de creier. Când râzi se răcește răspunsul la stres și îți poate crește și apoi reduce ritmul cardiac și tensiunea arterială.

Rezultatul? O senzație de bine și relaxare. Calmează tensiunea. Râsul poate stimula, de asemenea, circulația și ajuta la relaxarea musculară, ambele putând contribui la reducerea unora dintre simptomele fizice ale stresului.

Totuși, râsul nu este doar un stimulent rapid. Este, de asemenea, bun pentru tine pe termen lung. Râsul poate să-ți îmbunătățească sistemul imunitar.

Gândurile negative se manifestă în reacții chimice care-ți pot afecta corpul prin aducerea unui stres mai mare în sistem și scăderea imunității. În schimb, gândurile pozitive pot de fapt să elibereze neuropeptide care ajută la combaterea stresului și a unor boli potențial mai grave.

Atunci când râzi se poate ameliora durerea prin faptul că determină organismul să producă propriile analgezice naturale. De asemenea, râsul poate face mai ușor să faci față situațiilor dificile.

De asemenea, te ajută să te conectezi cu alte persoane. Îmbunătățește-ți starea de spirit. Mulți oameni se confruntă cu depresia, uneori din cauza unor boli cronice. Râsul poate ajuta la diminuarea stresului, a depresiei și a anxietății și te poate face să te simți mai fericit.

Vezi și: Bancul zilei. Cum a scăpat un moldovean de ţânţari

Îmbunătățește-ți simțul umorului cu bancul zilei

Îți este teamă că ai un simț al umorului subdezvoltat, sau inexistent? Nicio problemă. Umorul poate fi învățat. De fapt, dezvoltarea sau perfecționarea simțului umorului poate fi mai ușoară decât crezi.

Așa că ne-am gândit să-ți oferim o porție bună de râs cu bancul zilei. Toată lumea îl știe pe Bulă, dar și aventurile sale. Așa că, hai să vedem ce a făcut Bulă la ora de Sociologie în bancul zilei:

Bulă la ora de Sociologie: 

-Numim hoț pe cel care ia proprietatea altuia (explică profesorul)

-Bulă, tu nu ești atent!

 -Ba da, domnule profesor. 

-Atunci spune-mi, ce aș fi eu dacă ți-aș scoate din buzunar 1000 de lei? 

-Vrăjitor, domnule profesor.

Râsul este cel mai bun medicament

Dacă te-am făcut să râzi la bancul zilei, înseamnă că ne-am îndeplinit misiunea. Dacă nu, întoarce colțurile gurii într-un zâmbet și apoi începi să râzi, chiar dacă pare puțin forțat. După ce ai râs, fă-ți un bilanț al modului în care te simți.

Mușchii tăi sunt puțin mai puțin tensionați? Te simți mai relaxat sau mai ușor? Aceasta este minunea naturală a râsului la locul de muncă, și nu numai.