Bancul despre Nicolae Ceaușescu. Mergea în fiecare vară pe Litoral. Ce făcea acolo fostul dictator

Bancul despre Nicolae Ceaușescu. Mergea în fiecare vară pe Litoral. Ce făcea acolo fostul dictator
Unde mergea Nicolae Ceaușescu vara în vacanțe. Locul preferat de pe litoralul românesc

Oare ce făcea Nicolae Ceaușescu în fiecare vară, pe litoral? Astfel s-a născut, de fapt, acest banc celebru. De altfel, multe bancuri au apărut în perioada lui Ceaușescu, rămânând în folclorul românesc de umor.

Bancul despre Nicolae Ceaușescu

Cupluri de dictatori avea mereu același loc preferat în fiecare an, atunci când venera vorba despre mersul pe litoral. Nicolae Ceaușescu trăia în lux și opulență, însă avea câteva case pe care le-a păstrat și le-a folosit toată viața. Astfel, în București a ales să locuiască mai bine de 25 de ani în aceeași vilă din Cartierul Primăverii, alături de soție și copii. Cabanele de vânătoare sau de protocol erau cele unde Nicolae Ceaușescu se desfăta, departe de ochii curioșilor.

Unde îi plăcea cel mai mult lui Nicolae Ceaușescu la mare. Își alegea plaja cu apa cea mai curată
Unde îi plăcea cel mai mult lui Nicolae Ceaușescu la mare. Își alegea plaja cu apa cea mai curată

 

Ce făcea pe litoral

El a ales să meargă în fiecare vară, împreună cu soția sa, Elena, la Vila Neptun. Stațiunea cu același nume le era și cea mai dragă, având aici și o plajă privată, păzită în permanență de către oamenii de Securitate. Complexul turistic era deservit de aproximativ 100 de persoane, potrivit Fanatik. Acestea se ocupau de cuplul prezidențial, de afânarea nisipului, dar și de curățarea apei Mării Negre.

Nicoale Ceaușescu pe litoral. Astfel s-a născut un banc celebru la acea vreme, care a rămas în memoria populară și în ziua de azi. ”

„Se scoală Ceaușescu într-o dimineaţă devreme si iese pe terasă. Inspiră briza marii și spune mulțumit de viață: Buna dimineata, soare!. Să trăiți, tovarașe Ceausescu!. Uimit, nea Nicu se duce în vilă și îi spune Leanei ce i s-a intamplat: Suntem atat de cunoscuți, încât și soarele știe cine sunt. A doua zi dimineață se scoala amandoi devreme. Ies pe terasă ți saluta din nou: Buna dimineata, soare!. Să trăiti, tovarașe Ceaușescu! Soare a fost ieri de serviciu. Eu sunt State” , este doar una dintre glumele cu Ceaușescu pe litoral, care au facut deliciul oamenilor, la vremea respectivă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI