Bancnotele din circulație, înlocuite cu altele noi. Măsura luată pentru a proteja cetățenii

Bancnotele din circulație, înlocuite cu altele noi. Măsura luată pentru a proteja cetățenii
Bancnotele din circulație, înlocuite cu altele noi. Măsura luată pentru a proteja cetățenii

Banca Centrală a Armeniei a declarat, luni, că are suficiente rezerve pentru a preveni fluctuațiile majore a monedei naționale în raport cu celelalte valute și pentru a proteja stabilitatea financiară a țării ex-sovietice în urma unei scăderi puternice a valorii monedei naționale, în contextul actualei crize.

Bancnotele din circulație, înlocuite cu altele noi

Banca centrală a cheltuit aproximativ 60,75 milioane dolari pe piață pentru a sprijini moneda în ultimele săptămâni, inclusiv pe fondul actualei crize la nivel mondial, cea epidemiologică. Banca a declarat că deprecierea cadrului a fost rezultatul evoluțiilor recente pe piețele regionale și internaționale. Unii experți afirmă că principalele motive ale economiei din Rusia, cel mai mare partener comercial al Armeniei, precum și scăderea prețurilor metalelor neferoase, principalele exporturi ale Armeniei.

„Rezervele băncii centrale sunt suficiente pentru a preveni orice fluctuație artificială a ratei și pentru a asigura stabilitatea financiară. Dramul a început să se deprecieze mai activ în noiembrie, pe fondul așteptărilor de devalorizare legate de situația din Rusia și piețele partenere”, se arată într-un comunicat.

Comerțul bilateral dintre Armenia și Rusia a depășit anul trecut 1,5 miliarde de dolari – în principal importurile în Armenia, ceea ce nu este urmat între Iran, Georgia și rivalul regional Azerbaidjan. Rusia este, de asemenea, principalul investitor al Armeniei, cu capitalul său prezent în majoritatea sectoarelor economice.

Măsura luată pentru a proteja cetățenii

În acest context Banca Centrală a Armeniei a mai venit cu un anunț, dat publicității astăzi, în care anunță că va înlocui treptat bancnotele folosite cu unele noi pentru a încerca să prevină răspândirea coronavirusului şi i-a sfătuit pe oameni să evite să efectueze plăţi în numerar acolo unde este posibil. Anunțul a fost făcut, atât în presa locală, cât și pe contul de facebook al instituției financiare centrale. În ceea ce privește criza epidemiologică, Armenia a înregistrat până în prezent patru cazuri de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătăţii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI