Bancnota veche care îți aduce bani de city break. Atenție! Doar din acest an valorează o mică avere

de: Stan Nicu
10 05. 2023

Cei care mai au prin case bancnote vechi de pe timpul lui Ceaușescu pot face cu ele bani frumoși în această perioadă. Așadar, care este bancnota veche care îți poate aduce bani chiar și de un city break în aceste zile. Atenție! Doar din acest an valorează o mică avere.

Care este bancnota care te poate duce în vacanță în această vară. Se vinde cu 2500 de lei pe internet și este de pe timpul comuniștilor

O bancnotă care a circulat pe timpul lui Nicolae Ceușescu a ajuns să valoreze o mică avere în aceste zile.

Astfel, deținătorii de bancnote de 100 de lei cu chipul lui Nicolae Bălcescu, din perioada comunistă, pot să facă bani frumoși de pe urma lor.

Bancnota este emisă în 1966

Site-urile de vânzări s-au umplut de mesaje în care colecționarii de bani vechi informează că își pun în vânzare bancnotele mai mult sau mai puțin valoroase.

Un astfel de colecționar a postat pe site-ul OLX un anunț în care anunță că vinde o bancnotă cu chipul lui Nicolae Bălcescu, emisă în anul 1966.

Anunțul vânzătorului de pe OLX

„Vând bancnotă veche de 100 lei (seria C) – N. Bălcescu, 1966. Stare relativ bună, ideală pentru colecționarii de obiecte de artă și nu numai”, este anunțul vânzătorului de pe OLX.

Anunțul a fost postat cu câteva ore în urmă și a fost deja vizionat de câțiva români, astfel că cei care l-au văzut cu sigurnță cotrobăie prin toată casa bancnota de 100 de lei care le poate aduce banii pentru un city-break.

Bancnota de 100 de lei, cea mai mare din timpul comunismului

Bancnota de 100 de lei, cea mai mare ca și valoare de pe timpul lui Nicolae Ceușescu, are în partea stângă pe Nicolae Bălcescu și stema României în partea dreaptă.

Pe spatele bancnotei de 100 de lei cu chipul lui Nicolae Bălcescu se regăsește Ateneul Român din București.

Bancnota de 100 de lei cu Nicolae Bălcescu areo înălțime de 75.00 de milimetri și o lățime de 153.00 de milimetri.

Bancnota de 100 de lei cu Nicole Bălcescu, mult mai ieftină pe alte site-uri de vânzări

Probabil că seria bancnotei pe care o vinde cel de pe OLX este una specială, pentru că pe alte site-uri de vânzări bancnota de 100 de lei cu Nicolae Bălcescu, emisă în același an, costă mult mai puțin.

Astfel, pe antic-shop.ro, un vânzător pune în vânzare 5 astfel de bancnote pentru care solicită câte 30 de lei pentru fiecare bucată.

„B543-Bancnota 100 Lei RSR 1966 circulata. Exista 5 bucăți. Preț pe bucată. Se servește cu cea care există în acel moment”, specifică vănzătorul în anunțul lui.