Bancnota din România care se vinde cu peste 10.000 de lei pe internet. E specială, de asta o vor colecţionarii

de: Stan Nicu
26 04. 2023

Bancnota din România care se vinde cu peste 10.000 de lei pe internet. E specială, de asta o vor colecţionarii. Bancnota în cauză a dispărut de pe piață de puțin timp, astfel că este posibil ca mulți dintre români să o mai aibă prin case.

Ce bancontă recentă se vinde cu 2200 de euro pe internet. Poți s-o ai și tu prin casă

Un român le-a dat idei altora, care caută acum cu disperare prin case banconta în speranța că se vor îmbogăți. Este vorba de bancnota de 500 de lei cu Constantin Brâncuși.

Anunțul de pe OLX vizează comercializarea unei astfel de bancnote pentru suma de 2200 de euro. Vânzătorul spune despre bancnotă că este specială, dar nu precizează și de ce.

Anunțul vânzătorului

„Vând bancnotă de 500 de Lei seria F, moneda 500 de Lei, moneda 50 bani. Preț neg.”, scrie vânzătorul în anunțul săi de pe OLX.

Inițial, bancnota de 500 de lei a fost emisă în anul 1991, cu chipul marelui Constantin Brâncuși, fiind prima bancnotă scoasă în perioada de după Revoluția din 1989. Bancnota emisă de Banca Națională avea o valoare nominală de 500 de lei și a suferit unele modificări în anul următor.

Constantin Brâncuși, modificat

În acest fel, în 1991 Constantin Brâncuși era reprezentat pe hârtia valorică de 500 de lei din față, iar în decembrie 1992, Banca Națională a României a pus în circulație o nouă bancnotă cu valoarea nominală tot de 500 de lei însă care îl reprezintă pe marele arttist sculptor privind undeva spre stânga, alături de două dintre cunoscutele lui opere de artă.

Bancnota de 20 de lei se vinde bani mulți pe OLX

O altă bancnotă cu care numismații vor să facă bani mulți este cea de 20 de lei, cu Ecaterina Teodoroiu, bancnotă ce a fost emisă în anul 2021.

Astfel, un vânzător de bani de pe internet i-a pus pe gânduri pe români scoțând la vânzare banconote de 20 de lei la prețul de 5000 de lei bucata.

„Vând bacnote 20 lei în stare foarte bună doresc și ofer seriozitate”, este anunțul vânzătorului care visează să se îmbogățească.

Ce caracteristici are bancnota de 20 de lei

Bancnota de 20 de lei cu Ecaterina Teodoroiu a fost pusă în circulație la sfârșitul anului 2021. Potrivit BNR, bancnota de 20 de lei are următoarele caracteristici:

-Dimensiuni: 136 x 77 mm ±1 mm;
-Culoare predominantă: verde oliv;
-Imprimare: mixtă plană/în relief pe ambele fețe, pe polimer.

Banca Naţională a României avea în proiect lansarea bancnotei de 20 de lei care să o înfăţişeze pe Ecaterina Teodoroiu, încă din 2019, însă pandemia de coronavirus i-a încurcat planurile.