20 mart. 2024 | 19:58

Bancnota din România care se vinde cu mii de euro pe internet. Mulţi colecţionari o vânează, vezi dacă o ai şi tu!

Diverse
Bancnota din România care se vinde cu mii de euro pe internet. Mulţi colecţionari o vânează, vezi dacă o ai şi tu!
Piața pentru bancnotele vechi este în plină expansiune

Când vorbim despre bancnote, în general vorbim de elemente rare și cu o valoare extrem de mare. În cazul de față, vorbim despre bancnota din România care se vinde cu mii de euro pe internet, și pe care mulţi colecţionari o vânează. Vezi despre ce bancnotă este vorba și dacă o ai şi tu.

Piața pentru bancnotele vechi este în plină expansiune

Piața pentru bancnotele rare este în plină expansiune, iar colecționarii de top nu se gândesc de două ori înainte de a plăti milioane de dolari pentru cele mai rare exemplare. Pentru a vă face o idee despre cât valorează aceste bancnote prețioase, putem să spunem că există cel puțin 30 de exemplare din cele mai valoroase bancnote din lume, iar sumele la care au fost sau sunt vândute bat recorduri. Același lucru îl putem spune și despre monedele care a ajuns să coste o avere printre colecţionari.

Spre exemplu, în acesată listă de bancnote rare și extrem de scumpe, se află și bancnota de 1 milion de lire sterline din 1948, și care avea să fie vândută cu 86.000 de dolari. Dar, în mod ciudat, spre deosebire de majoritatea bancnotelor rare și scumpe, cea mai valoroasă bancnotă engleză din toate timpurile a obținut o fracțiune din valoarea sa nominală la licitația din 2011.

Bancnota din România care se cu vinde mii de euro pe internet. Mulţi colecţionari o vânează, vezi dacă o ai şi tu!

Bancnota a fost tipărită în 1948 în cadrul Planului Marshall postbelic și este doar unul dintre cele două exemplare care au supraviețuit. În afară de acastă celebră bancnotă americană, nu cu mult timp în urmă a fost scoasă la licitație și bancnota din anii ’30 care valorează aproape jumătate de milion de dolari.

Care este bancnota din România care se vinde cu mii de euro pe internet

Deși nu este cazul, și deci, trebuie să păstrăm proporțiile, este surprinzător cum unii colecționari decid să vândă bancnote, precum cea despre care vorbim azi, la sume atât de mari.

Bancnota din România care se vinde mii de euro pe internet, este cea cu valoare nominală de 1.000 de lei, avându-l pe Mihai Eminescu pe avers. Deși pare, cel puțin, ciudat, aceasta este bancota care se vinde cu nu mai puțin de 10.000 de lei pe Olx, proprietarul specificând faptul că „prețul este negociabil”.

O bancnotă rară de 10.000 de dolari din 1934, vândută cu un preț uriaș

O bancnotă rară de 10.000 de dolari care datează din perioada Marii Crize a fost scoasă la licitație în 2023 și a fost vândută pentru 480.000 de dolari. Potrivit casei de licitații Heritage Auctions, cu sediul în Dallas, bancnota Federal Reserve din 1934 a fost evaluată ca având o calitate excepțională a hârtiei și a fost certificată de Paper Money Guaranty.

Bancnota din România care se cu vinde mii de euro pe internet. Mulţi colecţionari o vânează, vezi dacă o ai şi tu!

Potrivit Muzeului Finanțelor Americane, bancnota de 10.000 de dolari a fost cea mai mare valoare nominală a monedei americane care a circulat vreodată în mod public. Deși a fost tipărită o bancnotă de 100.000 de dolari cu imaginea lui Woodrow Wilson, aceasta a fost destinată transferurilor de bani între băncile Rezervei Federale, mai degrabă decât utilizării în tranzacțiile zilnice.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro