Banca din România care plătește cele mai mari salarii. ING Bank și BT nu sunt în fruntea clasamentului

Banca din România care plătește cele mai mari salarii. ING Bank și BT nu sunt în fruntea clasamentului
Salariile din domeniul bancar românesc în 2021

O persoană care lucrează în domeniul bancar în România câștigă de obicei în jur de 9.770 de lei pe lună. Salariile variază de la 3.070 la 20.000 de lei. Acesta este salariul mediu lunar, inclusiv locuința, transportul și alte beneficii. Salariile variază drastic între diferite cariere bancare. S-a făcut și un top al băncilor din România cu cele mai mari salarii. Pe primele locuri apar băncile EximBank și ING Bank.

Salariile din domeniul bancar românesc în 2021

Conform unor statistici salariul mediu în domeniul bancar românesc ajunge la 8.980 de lei pe lună. Asta înseamncă  ce înseamnă că jumătate dintre persoanele care lucrează în domeniul bancar câștigă mai puțin de 8.980 de lei. Cealaltă jumătate din angajați, conform datelor, câștigă mai mult de 8.980 de lei pe lună. Mediana, în acest caz,  reprezintă valoarea salariului mediu.

Distribuția salariilor arată că, 25% dintre persoanele care lucrează în domeniul bancar câștigă mai puțin de 5.430 de lei , în timp ce 75% dintre aceștia câștigă mai mult de 5.430 de lei. Datele arată că 75% dintre persoanele care lucrează în domeniul bancar câștigă mai puțin de 13.400 de lei , în timp ce 25% câștigă mai mult de 13.400 de lei pe lună.

Nivelul de experiență este cel mai important factor în determinarea salariului. Bineînțeles, cu cât mai mulți ani de experiență, cu atât salariul este mai mare. În general vorbind, angajații cu experiență din domeniul bancar, de la doi la cinci ani, câștigă în medie cu 32% mai mult decât proaspătii și juniorii.

Profesioniștii cu experiență de peste cinci ani în tind să câștige în medie cu 36% mai mult decât cei cu o experiență de muncă de cinci ani sau mai puțin, mai arată analiza pentru 2021. Schimbarea salariului pe baza experienței variază drastic de la o locație la alta și depinde foarte mult și de domeniul carierei. „În medie, salariul unei persoane se dublează până când depășește experiența de 10 ani.”, spun cei din sistemul bancar.

Topul băncilor cu cele mai mari salarii din România

În urma unui studiu de piață, s-a realizat un top cu cele mai mari salarii oferite de domeniul bancar din România. Studiul, realizat de cei de la ZF.ro, arată că EximBank ar fi banca cu cele mai mari salarii din România.

Instituția este urmată de alte dăuă bănci, ING Bank şi First Bank. Conform analizei făcute de ZF.ro, cele trei bănci se încadrează în salariile menționate anterior, și anume 8.500 şi 9.500 de lei net pe lună.

De cealată parte, CEC Bank, Patria Bank şi Credit Europe Bank sunt la coada topului, cu cele mai mici salarii din domeniul bancar. Sumele sunt cuprinse între 4.500 și 5.000 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI