Băiat de 15 ani din Vâlcea, găsit mort într-o râpă. Adolescentul, relații amoroase interzise în familie

Băiat de 15 ani din Vâlcea, găsit mort într-o râpă. Adolescentul, relații amoroase interzise în familie

În județul Vâlcea, un adolescent a murit într-o râpă de pe traseul către stâna spre care plecase cu oile. Trupul lui a fost găsit la o zi după ce a fost dat dispărut, cu toate că lipsea de trei zile.

Băiat de 15 ani din Vâlcea, găsit mort într-o râpă

Astfel, în cazul morții suspecte a lui Laurențiu Constantin Panait, în vârstă de 15 ani din Ocnele Mari, a fost deschis un dosar penal, instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Băiatul a plecat de acasă în data de 25 iunie, dar a fost dat dispărut pe data de 27 iunie, fiind găsit mort pe data de 28 iunie. Acum, anchetatorii încearcă să elucideze toate pistele legate de misteriosul deces, iar una dintre ipotezele luate în calcul a fost inclusiv cea de crimă, deși potrivit unor surse din anchetă, băiatul a murit din cauza inimii. Povestea ciobănașului de 15 ani este interesantă, la fel și ultimele sale ore de viață, după cum reiese din declarațiile martorilor audiați de anchetatori. Aici rămân încă fără răspuns o serie de întrebări, precum de ce s-a anunțat atât de târziu dispariția băiatului și de ce au încercat martorii să mintă, punându-i pe oamenii legii pe piste greșite, dar și multe altele.

Provine dintr-o relație extraconjugală

Laurențiu Panait provine dintr-o relație extraconjugală, astfel că mama lui, despărțită fiind de soțul ei, l-a conceput pe băiat cu un alt bărbat. Soțul l-a acceptat pe copil, l-a trecut pe numele său, întrucât era căsătorit oficial cu mama băiatului și așa prevede legea. Mai are doi frați, iar oieritul era tradiție de familie. Frații mai mari, adulți amândoi, sunt ciobani, precum și unul dintre frații mamei sale, care locuiește în Bunești-Vâlcea, localitatea unde s-a produs tragedia.

„O familie amărâtă, cu puţină şcoală. Cu o mamă cu o reputaţie destul de controversată. Dar băiatul, ca intelect, părea deasupra fraţilor, a mamei, a neamurilor”, îi caracterizează cei care-i cunosc, potrivit adevărul.ro.

Pe data de 27 iunie, în jurul orei 20:00, s-a primit un apel la Poliția Ocnele Maru din partea unei localnice, mama băiatului, care a sesizat că cel mai mic dintre copii a dispărut. S-a dat imediat alarma în Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea, și o echipă operativă a ajuns la fața locului pentru a efectua cercetări. Între Râmnicu Vâlcea și Ocnele Mari este o distanță mai mică de 10 km. Doar că aici, anchetatorii au aflat că minorul dispăruse dintr-o comună învecinată, ”de peste deal”, de la Bunești, unde se mutase cu mama, la bunica maternă. De aici plecase pe data de 25 iunie, în jurul orei 11:00, cu oile la păscut spre Stâna Veche, de la locuința unhiului său, fratele mamei.

Între cele două case distanța este de aproximativ un km. Oamenii din sat au susținut că lui Laurențiu îi plăceau animalele și așa avea șansa de a face bani de buzunar, deoarece unchiul se angajase că-i dă 200 de lei pe lună, dacă duce oile la păscut.

„Acum, cu pandemia asta, s-a apucat să facă şi el un bănuţ. Stătea cu mumă-sa aici, la a bătrână. Ştiu că terminase opt clase, dar nu aici, la noi, ci la Ocnele Mari. Nu ştiu să vă spun dacă voia să meargă mai departe, dar nu prea cred, că pe la ei prin familie nu e, cred, nici unul cu carte multă”, au mai spus aceleaşi surse pentru adevărul.ro.

Îi plăcea de verișoara sa

Cercetând, anchetatorii au descoperit că motivul pentru care Laurențiu hotărâse să se facă cioban era faptul că îi căzuse cu tronc una dintre verișoare. Nu este clar dacă exista o idilă între cei doi, dar anchetatorii au descoperit scris obsesiv numele fetei de 12 ani, însoțit de o mulțime de inimioare.

„De aceea se şi ducea la stână, pentru că se îndrăgostise de verişoara lui, dar şi ca să facă rost de nişte bănuţi”, cred surse apropiate anchetei.

Cu toate că locuia într-un sat mai îndepărtat, la fiecare sfârșit de săptămână, fata venea cu surorile la stână. Băiatul o plăcea pe Raluca, în schimb surorile sale îl plăceau pe băiat, la rândul lor, sătenii descriindu-l ca fiind înalt ca bradul și ”tare frumușel”.

Cu ocazia cercetărilor s-a mai aflat un fapt care a ridicat bănuieli, o posibilă relație între băiat și matușa sa, mama verișoarelor. Baciul a fpst pe cale să-i prindă în fapt, lucru recunoscut de femeie, dar negat de bărbat. Bărbatul a negat o atare relație anormală, care i-a făcut pe anchetatori să se gândească și la o posibilă răzbunare din partea unchiului.

„Au crezut că bărbatul şi-a dat seama că nevastă-sa e încurcată cu ăsta mic şi poate i-a făcut felul”, susţin aceleaşi surse apropiate anchetei, care au mai precizat şi o altă pistă în care suspect principal a fost tot unchiul: „Au luat în considerare şi că unchiul poate a crezut că relaţiile dintre verişori au mers mult prea departe şi poate a vrut să-i dea o lecţie nepotului”.

Ipoteze

La toate aceste ipoteze au mai contribuit și mărturiile și comportamentul duplicitar al celor implicați. Pentru că deși băiatul a plecat de acasă de joi, până sâmbătă, 27 iunie, nimeni nu a anunțat autoritățile. Inițial, martorii- unchiul și mătușa- în principiu, au declarat că au vorbit cu băiatul la ora 20:00, joi seara, când l-au sunat să vină la masă. Doar că declarația nu coincide cu apelurile date de aceștia, care apăreau la alte ore decât cele indicate. Primul apel a fost dat mai târziu, iar ultimul, deși cei doi au insistat că l-au tot sunat și după miezul nopții, apărea mult mai devreme. Astfel că, o parte dintre informațiile furnizate Poliției s-au dovedit ulterior eronate, din motive greu de înțeles.

În aceeași seară de joi, unchiul i-a făcut chiar o vizită mamei sale, aproape de miezul nopții. Cele două femei, soră și mamă, aveau să-și amintească că l-au văzut cum caută prin toată casa, fără a înțelege de ce, deoarece acesta a refuzat să le spună motivul vizitei nocturne. Și mai ales fără să pomenească ceva de dispariția băiatului, spunând că acesta e ”pe deal”, adică la el acasă. Nici joi și nici vineri rudele nu au pomenit despre dispariția copilului și abia sâmbătă seara mama s-a decis să ceară ajutorul autorităților. După 20 de ore de cercetări și căutări, polițiștii au găsit trupul neînsuflețit al băiatului într-o zonă accidentată, unde se bănuiește că a ajuns din cauza oilor. Autopsia a arătat că avea inima prea mare pentru corpul lui, motiv pentru care nu este exclus ca dosarul să se încheie cu mențiune de ”moarte accindentală survenită din cauze naturale”.

Ce este hipertrofia

Hipertrofia cardiacă este o boală fie moștenită, fie dobândită în timp, fiind des întâlnită la sportivi, chiar și la cei care fac sport de performanță, ca urmare a unui efort prelungit. Afecțiunea poate să dispară odată cu întreruperea efortului fizic.

În cadrul mediatizării dispariţiei lui Laurențiu Panait, printre semnalmente se menţionează că băiatul avea 1,79 m înălţime şi 70 de kilograme.

sursă foto principală: adevărul.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI