Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în pericol. Semnal de alarmă, în școlile din România

Cele mai importante examenele ale elevilor din anul școlar 2019-2020 sunt în pericol. Ce semnal de alarmă este în prim-plan pentru școlile din România? Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și cu Bacalaureatul?

Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în pericol

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași are un alt crez spre deosebire de autoritățile care au decis organizarea fizică a examenelor finale din anul școlar 2019-2020. USLIP Iași consideră că examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională nu pot fi organizate în condiții de siguranță pentru că riscul unei infectări în masă în rândul elevilor este foarte ridicat. Aceștia au propus, însă, echivalarea celor două examene cu media anilor de studii. Există deja în spațiul public numeroase mesaje de îngrijorare din partea părinților și a elevilor cu privire la următoarea etapă, conform sindicaliștilor.

„Aşa cum se ştie, USLIP IAŞI a adresat un set de întrebări Prim Ministrului şi Preşedintelui României, domnii Ludovic Orban, respectiv Klaus Iohannis. Administraţia Prezidenţială a înaintat Memoriul către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, de unde se aşteaptă un răspuns. USLIP IAŞI îşi menţine cu fermitate punctul de vedere că Examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă deoarece riscul de infectare va fi foarte ridicat”
Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași

Evaluarea Națională și Bacalaureatul, în pericol. Semnal de alarmă, în școlile din România
Evaluarea Națională și Bacalaureatul, în pericol. Semnal de alarmă, în școlile din România

„Semnal de alarmă, în școlile din România”

În acest context, uniunea sindicală dorește o citează pe Monica Anisie care a susținut, la un post național de televiziune, pe data de 02:05.2020, că „sănătatea elevilor şi a profesorilor este cea mai importantă!”. Aceasta nu se potrivește în percepția sindicaliștilor cu intenția declarață și cu organizarea examenelor în lunile iunie și iulie.

”Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este în acest moment unica opţiune fezabilă de a ieşi din această dilemă”, spun sindicaliştii.