Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF
Astăzi, luni 22 iunie 2020 începe examenul de Bacalaureat 2020, cu proba la disciplina Limba și literatura română. Absolvenții de liceu din promoția actuală, dar și din promoții mai vechi s-au înscris la această sesiunea a examenului de Bacalaureat. Anul acesta s-au organizat 1095 centre de examen.
UPDATE: Modelele de subiecte pentru prima probă din cadrul Examenul de Bacalaureat 2020 au fost publicate pe site-ul oficial edu.ro. Vezi posibile subiecte pentru diferite profiluri în GALERIE!
Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF
155.000 de candidați, s-au înscris pentru a susține probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2020. Din aceștia, 123.800 fac parte din promoția curentă și 31.800 de candidați fac parte din promoțiile anterioare.
Probele examenului de Bacalaureat încep la ora 09:00, iar accesul în săli a elevilor nu este permis după ora 08:30, adică cu cel târziu jumătate de oră înainte de începerea probei. Ei trebuie să ia în considerare că la intrarea în unitatea școlară unde sunt repartizați pentru susținerea examenului, vor efectua triajul epidemiologic. Acesta constă în măsurarea temperaturii corporale, care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius.
Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020
Sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului de Bacalaureat va debuta astăzi, luni 22 iunie, cu proba scrisă la disciplina Limba și literatura română. Modelele de subiecte precum și baremul de corectare va fi afișat pe edu.ro, imediat după examen.
Marți 23 iunie 2020 examenul va continua cu proba la Limba și literatura maternă, pe care elevii o vor susține. Miercuri, 24 iunie, absolvenții de liceu vor susține proba obligatorie a profilului,iar ultima probă scrisă va fi susținută joi, 25 iunie, aceasta fiind proba la alegere a profilului și a specializării.
Reguli Bacalaureat 2020
Elevilor le este interzisă introducerea în sala de examen a unor materiale precum:
- ghiozdane
- haine groase
- telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare cu exteriorul
- mijloace de calcul electronic sau de stocare de informații
- manuale
- dicționare
Candidaților nu le este permis să vorbească între ei în timpul probelor sau să schimbe între ei foile din lucrare sau ciornele. Dacă sunt prinși copiind, elevii sunt eliminați din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise.
Reguli privind prevenirea răspândirii coronavirusului
Pe toată durata probei elevii au obligația de a purta masca de protecție, pentru prevenirea răspândirii cu virusul covid 19. Elevii au voie să dea jos masca doar pentru un timp foarte scurt.
Unitățile școlare vor fi dezinfectate înainte și după susținerea fiecărei probe și vor asigura asistența medicală pe toată durata desfășurării activității și vor fi dotate cu materiale și echipamente de protecție, cum ar fi:
- măști de protecție
- covorașe dezinfectante
- substanțe dezinfectante.