BAC 2020. Lovitură pentru acești elevi. Riscă să nu mai primească diploma de Bacalaureat

BAC 2020. Lovitură pentru acești elevi. Riscă să nu mai primească diploma de Bacalaureat

Câteva scaune rupte au provocat un scandal între directorul unui liceu din Târgu Jiu și mai mulți absolvenți. Astfel, adolescenții spun că au fost anunțați că nu vor mai primi diplomele de bacalaureat dacă nu plătesc obiectele de mobilier pe care le-ar fi stricat. Dar directorul neagă că ar fi pus vreo condiție, iar în scandal au intervenit și Inspectoratul Școlar, dar și primarul.

BAC 2020. Lovitură pentru acești elevi

Regulamentul intern al Colegiului ”Spiru Haret” din Târgu Jiu are și o prevedere referitoare la recuperarea pagubelor provocate de elevi, dar directorul instituției susține că nu a pus nicio condiție.

Carmen Cosmulescu, director al colegiului a declarat: „Acești copii de-a lungul celor 4 ani de zile au realizat repetate distrugeri ale bunurilor din patrimoniul școlii”.

Lucian Budulan, fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor susține: „Elevii au venit cu cele 4 scaune care lipseau, dar în același timp susțineau că cele 4 scaune ar fi fost într-un amfiteatru și au solicitate conducerii să meargă acolo să constate că există acele scaune care erau și însemnate cu numărul clasei”.

Scandalul a ajuns la Primar

Făcut public pe rețelele de socializare de unul dintre absolvenți, acest scandal a ajuns până în biroul primarului.

Marcel Romanescu, primar a menționat: „Nu este corect și nu este legal ca în momentul de față, elevii dintr-o clasă, pentru că era vorba de o singură clasă să plătească o anumită parte din mobilierul deteriorat”.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunțat că va declanșa o anchetă la Colegiul Național „Spiru Haret”.

Dana Constantinescu, purtător de cuvânt al ISJ Gorj a precizat: „În mod oficial nu ne-a anunțat nimeni, ne-am autosesizat din presă și de pe rețeaua socială pe care o cunoaște toată lumea”.

De menționat este faptul că Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din zona Olteniei, originile sale datând încă din anul 1832.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI