Babasha nu se lasă intimidat de huiduieli. Revine la cel de-al doilea concert Coldplay și joi seară? “Urmează un show și mai și”

de: Ștefan R. Apostol
13 06. 2024

În primul din cele două concerte pe care le susține trupa Coldplay la București, pe Arena Națională, s-a iscat un adevărat scandal, după ce Babasha, un tânăr de 22 de ani, a urcat pe scenă și a făcut ce știe mai bine. Marea masă, revoltată, avea să huiduie la scenă deschisă, dar Babasha nu se lasă intimidat de huiduieli. Revine la cel de-al doilea concert Coldplay și joi seară, conform celor declarate chiar de el.

O greșeală de marketing, sau o opțiune controversată?

Seara de 12 iunie, extrem de caldă, ar fi trebuit să fie pentru cei peste 50.000 de spectatori, una din cele mai tari seri, având în vedere că la Arena Națională venea pentru prima dată Coldplay.

Pentru cei care nu cunosc trupa, trebuie menționat aici că britanicii au vândut peste 100 de milioane de discuri și au devenit un nume cunoscut încă de la lansarea albumului lor de debut „Parachutes”, în 2000.

Trupa a obținut un succes incredibil atât din punct de vedere critic, cât și comercial, cu mai multe premii Grammy, numeroase single-uri și albume care au ajuns pe primul loc, precum și capete de afiș la unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică din întreaga lume.

Dar, seara de 12 iunie ar putea deveni una din cele mai controversate, sau cel puțin în opinia unora care se întreabă, dacă nu cumva, momentul urcării pe scenă a tânărului de 22 de ani Vlad Babașa (Babasha), originar din Bacău, nu a fost cumva o greșeală de marketing, sau o opțiune controversată, dar Babasha a fost huiduit la concertul Coldplay

Babasha nu se lasă intimidat de huiduieli

Așa cum avea să se întâmple, și devenind ulterior viral pe rețelele de socializare, liderul trupei britanice Coldplay, Chris Martin, avea să-l invite pe scenă pe Babasha, spunând atunci că „Îl chem pe scenă pe noul meu prieten român, un tânăr artist pe care sper să-l primiți cu inima deschisă”.

„Nu știu câți dintre voi ați fi refuzat o astfel de oportunitate”

Numai că, deși posibil să se fi dorit altceva, prestarea artistică a tânărului avea să declanșeze un val de huiduieli la scenă deschisă, iar mai apoi, au venit reacțiile spectatorilor, nu cele scontate, precum și reacțiile de pe rețelele de socializare.

Unele de partea tânărului Babasha, altele înfierând momentul și faptul că un manelist a urcat pe scenă și a cântat. Iar, așa cum povestește și Cătălin Ștriblea, „În mai puțin de două minute s-a huiduit încet, apoi lung, profund, temeinic.

Babasha revine la cel de-al doilea concert


Dar, așa cum declara la doar câteva ore după concert, Babasha nu se lasă intimidat de huiduieli, spunând că, de fapt, prestația sa va fi și în această seară, la al doilea concert al britanicilor de la Coldplay:

„Lăsăm oamenii să judece situația cum a fost și mai mult de atât nu pot să vorbesc. Mulțumesc tuturor și de huiduieli, și de orice reacție posibilă. Mâine (n.r. – joi) urmează un show și mai și”, declara aseară Babasha.

Momentul său de pe scena Arenei Naționale a creat în ultimele câteva ore o adevărată isterie, mulți fiind cei care au criticat gestul de a-l chema pe scenă, iar alții au decis să-i ia apărarea, așa cum a făcut-o, spre exemplu, Adi Despot de la Vița de Vie, scriind la rândul său pe rețelele de socializare că „Regret ca nu am fost eu în locul tău să mă scald în oceanul ăla de ipocrizie”.