12 feb. 2021 | 10:15

Azi începe Anul bivolului alb de metal. Ce înseamnă acest lucru pentru omenire

Horoscop
Azi începe Anul bivolului alb de metal. Ce înseamnă acest lucru pentru omenire
Bivolul alb de metal  este animalul pentru anul nou chinezesc în 2021

Anul Nou Chinezesc, cunoscut și sub numele de Anul Nou Lunar, va fi sărbătorit astăzi, vineri, 12 februarie 2021. De ce începe Anul Nou Lunar la o oră diferită în fiecare an? Cum se sărbătorește această sărbătoare importantă? Ce simbolizează anul bivolului alb de metal? Aflați totul despre această sărbătoare!

Anul bivolului alb de metal

Anul Nou Lunar începe în Asia de Est la a doua lună nouă după solstițiul de iarnă, care are loc întotdeauna la sfârșitul lunii decembrie. Aceasta înseamnă că prima zi a Anului Nou Lunar poate avea loc între 21 ianuarie și 20 februarie. În 2021, în China această nouă Lună are loc astăzi, vineri, 12 februarie, marcând începutul Anului Nou Lunar, sau Anul bivolului alb de metal.

Zodiacul chinez este format din semenele a 12 animale care îl reprezintă. Când vorbim despre zodiacul chinezesc, majoritatea oamenilor se vor gândi imediat la cele douăsprezece animale: șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine și porc. Aceste „Doisprezece Semne” sau „Ramuri Pământești” sunt totuși doar o parte a întregului Zodiac.

Cealaltă parte este „Zece tulpini cerești” sau „tulpina cerească”, un vechi sistem chinezesc de numere ordinale. Utilizate în combinație cu ramurile pământești, și anume cele doisprezece animale, au creat un ciclu de șaizeci de zile.

Anul 2021 este Anul Bivolului Metalic. „Metalul” din acest termen provine din aceste tulpini foarte celeste. Scopul inițial al acestui sistem a fost de a determina ziua, luna, anul, ora și chiar direcțiile.

Se crede că tulpina celestă a fost inventată în urmă cu aproximativ 4.000 de ani în dinastia Yin din China, în timp ce ramurile pământești, cele doisprezece animale, au fost înființate în China în timpul dinastiei Han.

Anul bivolului alb de metal pentru anul nou chinezesc în 2021

În 2021, suntem în Anul bivolului alb de metal., unul dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc. Denumirile animale ale zodiacului urmează un ciclu de 12 ani și sunt utilizate întotdeauna în aceeași succesiune. Se spune că cei născuți în Anul bivolului alb de metal. sunt un lider natural, luminos, răbdător și vesel.

Cum funcționează zodiacul chinezesc

Anul luni solar tradițional chinez are 12 luni și 353 până la 355 zile. În timpul unui an bisect, 13 luni și 383 până la 385 zile. Prin urmare, anul chinezesc începe de obicei după câteva săptămâni în anul de 365 de zile din vest, de obicei între 21 ianuarie și 20 februarie, nu pe 1 ianuarie a calendarului gregorian.

Așa cum este tradiția antică, zodiacul chinez atașează semne animalice fiecărui an lunar într-un ciclu de 12 ani. Denumirea animalelor se schimbă la începutul Anului Nou.

De ce este un a nou diferit

Calendarul tradițional chinez este un calendar lunisolar. Acesta se bazează pe observații astronomice ale poziției Soarelui pe cer și a fazelor Lunii. Acest calendar antic datează din secolul al XIV-lea î.Hr., Ca exemplu, calendarul gregorian a fost introdus în 1582.

Calendarul lunisolar chinez împărtășește unele asemănări cu calendarul ebraic, care este și lunisolar. Calendarul chinezesc a influențat alte calendare din Asia de Est, precum cele din Coreea și Vietnam.

Deoarece calendarul chinezesc definește luna lunară care conține solstițiul de iarnă ca luna a 11-a, Anul Nou Lunar cade de obicei pe a doua lună nouă după solstițiul de iarnă. La fel ca Anul Nou conform calendarului gregorian,1 ianuarie, sărbătorile Anului Nou Lunar încep în noaptea dinaintea primei zile a noului an.

China urmează calendarul gregorian pentru afaceri zilnice, dar continuă calendarul chinezesc pentru festivaluri importante, date de bun augur, cum ar fi datele nunții și fazele lunii.

Cine sărbătorește anul nou lunar

Deși această sărbătoare a fost numită în mod obișnuit „Anul Nou Chinezesc” în Occident, China nu este singura țară care o respectă. Anul Nou Lunar, cunoscut și sub numele de Festivalul de primăvară, este cel mai sărbătorit și cel mai lung festival din Asia și este observat de milioane de oameni din întreaga lume.

O serie de alte țări din Asia de Est, inclusiv Vietnam, Coreea, Japonia și Filipine, organizează propriile sărbători de Anul Nou în acest moment. Ocazional, data sărbătorită poate diferi cu o zi sau chiar cu un ciclu lunar din cauza fusurilor orare și a altor factori.

Cum este sărbătorit anul nou lunar

La fel ca în multe sărbători ale solstițiului de iarnă, întunericul simbolic al nopții este alungat de lumina artificiilor, felinarelor și lumânărilor. Lămpile de hârtie create de om sunt atârnate de sute în zonele publice, aducând noroc noului an.

Există dansuri de balauri, spectacole și parade de festivaluri cu muzică și acrobație. Festivitățile continuă timp de două săptămâni, terminând cu un festival special al felinarelor, care semnalează sfârșitul perioadei de sărbătoare a Anului Nou.

PlaySport
Cristina Ich a renunțat la haine chiar înainte să afle că e înșelată de Piți jr! Ce poze incendiare a pus pe net
Ego.ro
Andreea Marin, GOALĂ în cadă! Pozele incendiare cu ea au scăpat pe net. S-a văzut TOT
Digi24
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Cancan.ro
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
GSP.ro
Au rupt perdelele să le transforme în „hamuri și leagăne sexuale”. Acuzații incredibile: „Sunt 500 de poze la dosar”
Stirile PROTV
Patru avioane Typhoon ale Forțelor Regale Britanice ar fi zburat de la baza din România pentru a apăra Israelul de Iran
Romania TV
Gata, e divorţ oficial, cu parafă de la notar! Îşi lasă şi soţul, şi copilaşii!
Capital.ro
A murit privighetoarea muzicii din România: A plecat să cânte în corul îngerilor
EVZ.ro
Trei zodii care vor avea noroc în perioada următoare. Succesul e garantat pentru ei
Adevarul
Românul din Formula 1 a Estului. Gheorghe Cioacă, pilot pe circuitul Hungaroring, înaintea celebrilor Senna, Piquet, Prost sau Mansell
BZI.ro
Cutremur în lumea interlopă! A murit Costel Corduneanu din Iași
Spynews.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Libertatea.ro
A murit interlopul Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenu, din Iași
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
Surpriză! Cine este al doilea favorit la câștigarea Balonului de Aur + Topul complet
Digisport.ro
Video. Imagini sfâșietoare cu iubita tânărului mort în accidentul din Olt. A respectat tradiția și a fost mireasă la înmormântare
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut o ofertă incredibilă
Digi24
Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau spre Israel
Digi24
Surpriza momentului în showbizul românesc! Este din nou însărcinată! 'Cel mai frumos dar'
Unica.ro
Începe lupta pentru putere în clanul Corduneanu. „Beleaua”, spaima polițiștilor, ar putea fi șef
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
România a devenit O ADEVĂRATĂ PUTERE în Europa. Am ajuns în vârful clasamentului
Capital.ro
Irina Loghin, despre alimentul cu care înlocuiește carnea: ”Cumpăr din Piața Obor!”
Antena 3
Cum arată Delia Matache fără strop de machiaj și fără filtre. Fanii au fost duri
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
ROMÂNII MOBILIZAȚI în caz de RĂZBOI! Cine va face parte din prima linie
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Cine a fost Costel Corduneanu. Cum a ajuns să renunțe la sport pentru un loc la masa interlopilor. Povestea lui de viață
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro