Avertizare meteo de la ANM. Ce regiuni vor fi afectate de ploi torențiale, grindină și vijelii

Avertizare meteo de la ANM. Ce regiuni vor fi afectate de ploi torențiale, grindină și vijelii

ANM a emis în această dimineață o informare meteorologică prin care sunt anunțate, aproximativ la nivelul întregului teritoriu, manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate.

Avertizare meteo de la ANM

Intervalul în care vom avea parte de aceste fenomene extinse de ploi, grindină și vijelii este 02 iunie, ora 10:00 – 03 iunie, ora 08:00. În sudul, sud-estul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prin avertizări de vreme severă imediată.

Ce regiuni vor fi afectate de ploi torențiale, grindină și vijelii

Conform comunicatului ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30-40 l/mp, îndeosebi în estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea.

Vremea va fi rece, în mai toate regiunile țării cu temperaturi scăzute pentru această perioadă, astfel că în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și Dobrogea vremea va fi rece, cu medii diurne de 18…20 de grade, dar va deveni treptat deosebit de caldă spre finalul săptămânii, când maximele vor fi în medie de 28…29 de grade.

În a doua săptămână mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 de grade. Minimele vor avea cele mai scăzute valori în data de 3 iunie, cu medii regionale de 7 grade, dar în restul intervalului nu vor avea variații semnificative și se vor situa între 14 și 16 grade.

Avertizare meteo de la ANM. Ce regiuni vor fi afectate de ploi torențiale, grindină și vijelii
Avertizare meteo de la ANM. Ce regiuni vor fi afectate de ploi torențiale, grindină și vijelii

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține relativ ridicat în aproape tot intervalul, astfel încât vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial și se vor manifesta cu o probabilitate mai mare în cursul după-amiezilor.

A fost emis și pentru București o prognoză specială,  pentru intervalul 02.06.2020 – 03.06.2020, în care se specifică faptul că vremea va fi rece și în general instabilă. Temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice și intensificări trecătoare ale vântului. Îndeosebi pe parcursul zilei, cantitățile de apă vor fi de 4-10 l/mp, iar în unele cartiere vor putea depăși 15 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă de 6-8 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI