ANM, avertizare meteo specială pentru Capitală. Fenomene extreme, odată cu lăsarea serii

de: Claudiu Surmei
20 05. 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo pentru Capitală, valabilă până marți seara (21 mai), la ora 22:00. Sunt anunțate ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice.

Luna mai rămâne în continuare marcată de instabilitate atmosferică. Meteorologii anunță că fenomenele meteo extreme vor fi prezente și în perioada următoare și își vor face simțită prezența și pe parcursul verii. Pentru București a fost emisă o prognoză meteorologică specială în intervalul 20.05.2019, ora 11:00 – 21.05.2019, ora 22:00.

Avertizare meteo specială pentru Capitală

„În intervalul menționat vor fi perioade – în special în seara zilei de luni (20 mai) și la începutul nopții de luni spre marți (20/21 mai) – în care se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice: intensificări ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și posibil grindină.

Temperaturile maxime se vor situa între 26 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 16 grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, anunță ANM.