Avertismentul medicului Octavian Jurma despre Omicron. Se va întâmpla la sfârșitul săptămânii, conform spuselor sale

Avertismentul medicului Octavian Jurma despre Omicron. Se va întâmpla la sfârșitul săptămânii, conform spuselor sale
Avertismentul medicului Octavian Jurma despre Omicron

Medicul Octavian Jurma a lansat un avertisment despre noua tulpină a coronavirusului, și anume, Omicron. De menționat este că Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat azi că, până pe 26 decembrie, au fost confirmate în țara noastră 25 de cazuri Omicron, iar Ministerul Sănătății a anunțat ieri că totalul cazurilor de Omicron a ajuns la 38.

Avertismentul medicului Octavian Jurma despre Omicron

Medicul Octavian Jurma a spus că tulpina Omicron va fi dominantă până la finalul săptămânii în țară, „cu toate eforturile autorităților de a cosmetiza situația“. De asemenea, petrecerile de Revelion cu număr mare de persoane, dar și deschiderea școlilor rămân cei mai importanți factori de risc pentru perioada următoare.

„Dacă includem și cazurile de luni în calcul, ponderea Omicron este deja de 25% în România și va fi mai mult că sigur dominantă (pondere peste 50%) până la finalul săptămânii, cu toate eforturile autorităților de a cosmetiza situația.

Tot duminică a fost ultima zi de scădere a incidenței naționale și de luni ne aflăm într-un platou ușor ascendent. În acest context petrecerile de Revelion cu număr mare de persoane și deschiderea școlilor rămân cei mai importanți factori de risc în perioada următoare“, scrie medicul.

INS a anunțat marţi că, până pe 26 decembrie, au fost confirmate în România 25 de cazuri Omicron, iar Ministerul Sănătății a anunțat ieri luni în România cazurile de varianta Omicron au ajuns la 38, în condițiile în care luni s-au înregistrat încă 13 cazuri noi.

Cum eviți infectarea cu covid-19 de Revelion 2022

Mai sunt doar câteva zile până la trecerea dintre ani, iar românii se pregătesc deja pentru petrecerile de Revelion. Majoritatea orașelor dă liber la distracție, organizându-se concerte și focuri de artificii.

Medicii au venit cu sfaturi pentru a se evita infectarea cu coronavirus de Revelion. Pentru petrecerile în spațiile deschise sfaturile sunt de a evita zonele foarte aglomerate, păstrarea unei distanțe de minimum 1,5 metri, purtarea unei măști de protecție, dar și evitarea atingerii cu mâna la ochi sau la nas, dacă nu te-ai dezinfectat.

Dacă mergi la petreceri ce se desfășoară în spații închise, specialiștii te îndeamnă să nu accepți să participi la acelea care nu pun la dispoziție minimum patru metri pătrați pentru fiecare persoană, să renunți la purtarea măștii numai atunci când servești masa, să eviți dansurile ce presupun contact direct cu alte persoane și bufeturile comune, dar și să alegi să-ți comanzi propriul preparat.

Dacă optezi pentru o petrecere în familie, specialiștii îți recomandă ca înainte de a te întâlni cu membrii familiei, să te testezi rapid.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI